Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Hallå där…Jimmy Jonsson i framgångsrika stallet Tjomsland

Annons

Hur är det med stallformen för dagen?

– Jo tack, jag tycker att det går bra mest hela tiden. Vi har många fina hästar som har klarat sig bra och det ser fint ut även inför fortsättningen.

Hur mycket hästar finns det i stallets svenska filial?

– Vi har 35 hästar på Volmsta gård i Njurunda och vi har fina möjligheter till bra träning på gården. Resan till Gävles lunchtrav gör man med sex hästar från gården.

Naturligtvis finns det en del förhoppningar inför tävlingsdagen på stallets hästar.

– Ja, ett par av dem bör till och med ha toppchans att vinna sina lopp och jag tror att flera av dem kommer att vara med långt framme i loppen, resonerar Jimmy.

Så här säger Jimmy om tisdagens starthästar.

Lesja Kongen (1) var bra som fyra i ett V75-lopp senast och formen är riktigt bra. Den långa distansen är ett plus och vi gör inga ändringar från hur han gått balanserad tidigare. Han ska kunna vara med på en plats och för bägge våra hästar gäller att det kan bli svårt att slå Solör Stegg.

Kringelandstellus (1) var tvåa bakom Solör Stegg i V75 senast. Även han är gynnad av distansen och jag tycker att det är ganska jämnt mellan våra vå hästar i loppet.

Moe Lilja (4) har gått okej utan att visa det rätta trycket. Det kan med flyt vara ett platsbud men för hennes del hade det varit bättre med kort distans.

Lome Annar (4) har vunnit tre av sina fyra starter och fortsätter att utvecklas. Det är en rejäl häst på alla sätt och han gör hela tiden sitt bästa. Han är en av våra klart bästa vinstchanser under dagen.- Kjölstad Faks (6) är inte så tokig men han är ännu inte helt att lita på. Jag tycker att det påförhand ser ut att kunna vara ett platsbud i sin tävlingsdebut.

Langelands Odin (6) vann enkelt från spets i debuten utan att vara det minsta pressad. Han kan nog rekordsänka en del och en tid kring 1.31-1.32 tror jag att han kan prestera. Han verkar också stabil och fin och tillsammans med Lome Annar är han våra bästa chanser under dagen, slutar Jimmy.

Det ser på förhand ut som det bör vara bäddat för att i alla fall någon av stallets hästar kommer att få segerdefilera under tisdagslunchen.

Mer läsning

Annons