Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Hallå där...Olle Alsén

Olle Alsén, hemmatränare som har fyra hästar till start inom V4-spelet på torsdag på Gävletravet.

Annons

Är du nöjd med starten på säsongen?

– Ja, det är jag. Det brukar normalt inte gå så bra den här tiden på året för mig eftersom jag tränar mina hästar tungt under den här perioden, säger Olle.

Vad har du för mål den här säsongen?

– Jag har väldigt fina hästar i stallet, så jag vill gärna slå fjolårets siffror och har som mål att köra in över 2 miljoner. Sedan vill man ju alltid vara med på V75.

Är det någon häst som du hoppas och tror lite extra på inför den här säsongen?

– Förr stod jag och föll med en häst, men numera har jag flera fina hästar. Jag tror att hästar som M.T. Insider, Järvsö Elviz och Action Launcher kommer att få ett fint år.

Du har fyra hästar till start inom V4-spelet på torsdag, vad säger du om chanserna?

– Action Launcher (V4-2) var riktigt bra vid segern senast då han rundade fältet från tredje utvändigt. Det var grymt skönt att han visade att han kan vinna från andra positioner än ledningen. Hästen känns jättefin för dagen och jag kommer att ladda för spets. Kommer han till ledningen är det bra segerchans.

– Enzo Boko (V4-3) årsdebuterade senast och gick riktigt fort när galoppen kom. Jag tar på mig den galoppen, det gick helt enkelt lite för fort. Hästen kändes fin i övrigt och jag tror nog han hade kunnat vara bland de tre utan galopp. Det är en jättefin häst, men läget kan bli en fälla. Det är första gången han startar med framspår bakom startbilen, känslan är dock att han kan öppna bra. Jag tror jag har bästa hästen i fältet och klaffar det bara från start får de andra vara bra för att slå honom.

Dark Surprise och Dayanna Boko (V4-4) har jag inga större segerförhoppningar med. Dark Surprise är riktigt kvick från start. Jag ger inga körorder till Ulf som kör, men jag misstänker att han vill ha rygg på Mattias Djuses häst Etosha Boko. Jag siktar på tredje invändigt med Dayanna Boko och kan mina hästar smyga med till fina pengar är jag nöjd, avslutar Olle.

Mer läsning

Annons