Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Haugstad kommer med stark uppställning

Kenneth Haugstad, försteman i Roger Walmanns framgångsrika stall, som kommer till Gävle för att köra fyra hästar under fredagskvällen. Tre av dessa kommer från det egna stallet och dessa har han förstås full koll på.

Annons

Hur känns det med stallform och din egen kuskform?

– Stallet har gått mycket starkt i år och det är klart att vi måste vara nöjda. På fredagskvällen har vi både Magic Tonight och D’One till start igen i USA. Roger och Örjan Kihlström åkte över på torsdagsmorgonen och det är klart att vi har förhoppningar på båda hästarna, säger Kenneth.

– Som kusk har det blivit lite mindre kört än tidigare men 5,5 miljoner som kusk får jag vara nöjd med. Speciellt är det på slutet det har gått bra och vi har hästar som kan se till att det blir en riktigt rolig höst. För min del är det också en hel del planering i jobbet för bland annat fortkörningarna.

På lördagen kör Kenneth sedan tre hästar på Gävle då han bland annat är kusk i de bägge E3-finalerna och där finns det bra chans att fylla på kolumnen för inkörda pengar ytterligare.

Så här säger Kenneth om sina fyra fredagshästar:

– Ruffs Palema (2) körde jag en gång för ett tag sedan men jag har ingen koll på formen och det är svårbedömt hur långt det kan räcka.

– Talassio (4) hade onekligen en del otur senast. Det var en del galopper från början och han blev störd vid ett par tillfällen. Sedan hittade han aldrig rytmen riktigt och den starten glömmer vi. Han hade varit bra innan och känns nu fin i jobben. Han är absolut en av de som ska räknas och han är nog den av våra tre från det egna stallet som har den bästa vinstchansen.

– Pimpinette Face (8) är hygglig från start men knappast tillräckligt för att ta sig till ledningen. Senast kördes hon fram i dödens och det tålde hon inte alls. Nu blir det att smyga med i ryggar och med klaff är hon utan tvekan kapabel att vara med långt framme.

– Ruffinos (9) var jättebra senast då hon gick en kanontid över 2640 meter. Hon står också bra inne i loppet på pengar och med tanke på att hon är stark och rejäl så bör hon i alla fall kunna vara med bland de tre främsta. Hon tål också att göra en del på egen hand så jag känner mig ganska optimistisk, slutar stall Walmanns försteman.

Mer läsning

Annons