Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Sjöström siktar på bättre 2015

Hallå där...Claes Sjöström, Solvallatränare, som ofta väljer att tävla med sina hästar i Gävle. Vid lunchtravet på tisdagen kör han fyra hästar varav två kommer från det egna stallet.

Annons

Claes är inte alls nöjd med fjolåret men nu låter det som han ser fram mot ett betydligt bättre 2015.

– Det känns i alla fall som det ska kunna bli det. Både mina tvååringar och treåringar lovar gott och det är de som ska få riktig fart på ruljangsen. Sedan tycker jag också att flera av de äldre är på väg att kvickna till också och som helhet ser det ut som det ska bli riktigt bra, tror Claes.

Så här säger Claes om sina fyra uppsittningar på Gävletravet:

– Staro Family (1) provade jag med jänkarvagn senast och då kunde hon inte öppna och allt blev fel. Hon är sedan ursäktad eftersom jag sedan körde allt för offensivt med henne. Nu återgår vi till en vanlig sulky. Jag tycker att hon gjort bra insatser i sina starter på Gävle tidigare. Det är några bra innanför som det skulle vara bra om vi kunde ta oss förbi från början. Jag tycker att hon bör ha ganska bra chans nu.

– Flash Cash (2) hade jag i träning i fjol men nu är hon amatörtränad i Gävle. Jag körde 1.20/2000 med henne före tävlingarna på Gävle för ett tag sedan. Jag tror att hon behöver lopp i kroppen för att vara riktigt på topp och vi får ligga lite lågt nu.

– Crosby (4) är en fin åländsk häst som jag tror en hel del på för framtiden. Han är lite besvärlig och jag får köra efter det. Senast var han bra efter att ha hoppat när vi var på väg till ledningen. Om han går felfritt så tror jag att han är ett segerbud oavsett position. Han har bra syskon att brås på och jag tycker att han ser ut att kunna bli bra framöver.

– Alvena Utah (9) kommer mer och mer och han gick ett bra slutvarv senast. Han är gynnad av att det är färre hästar nu än förra gången eftersom han är långsam från start och troligen är bland de sista direkt. Jag tror att han kan runda många men det är väl risk att någon där framme hinner smita undan, resonerar Solvallatränaren.

Mer läsning

Annons