Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Solvallalärlingen med rötterna i Tierp

Hallå där…
... Oskar Kylin-Blom, 23-årig Solvallalärling med rötterna i Tierp och vid Gävletravet.

Annons

Hur står det till för dagen?

– Det flyter på ganska bra för dagen och jobbet hos Fredrik B Larsson trivs jag fint med. Jag får också köra mycket och många ägare ger mig chansen att få vara med.

För några veckor sedan körde du Stochampionatet med Gävlehästen Kick Madrik. Hur var den känslan?

– Nu fick vi inget med i finalen men det var ändå en kul känsla att få vara med bland de riktigt stora i ett av de klassiska loppen. Det är i alla fall något man tar med sig och förstås gärna gör om.

Vid lunchtävlingarna på Gävle sitter Oskar upp bakom sex hästar och så här går tankarna kring dem:

– B K’s Jojo (2) har jag ingen riktig koll på men tidsmässigt ser det ut att kunna vara en av de som är långt framme.

– Bebop’s Hunken (5) kan jag inte heller något om formen på. Han får väl smyga med men är knappast något segerbud.

– Slettvoll Elli (6) är osäker men jag har fått henne felfritt bägge gångerna jag kört henne. Hon är inte så tokig men det krävs att vi får ett lopp med ryggar och i så fall kan det kanske bli en plats.

– Kiss Pride (7) är en bra häst som bör vara min klart bästa chansunder dagen. Han är lite speciell men när jag körde honom en gång tidigare så gick han bra som trea efter galopp. I det här loppet ska han vara hästen att slå om han löper upp till det han kan.

– Saga Tabac (8) vet jag inget om och jag vet inte ens om jag har sett henne tävla. Loppet ser ihåligt ut och möjligen kan det vara ett riktigt långskott.

– Double Powergirl (10) har bara galopptränats sedan hon startade i slutet av april men i lördags körde jag ett jobb för vagn med henne. Hon gick 1.25/1600 och var rejäl på det. Hon behöver ett lopp i ryggar för att komma till sin rätt. För att det ska kunna bli seger så måste vi ha en del tur, slutar Oskar.

Roger Nygren

Mer läsning

Annons