Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyligt på Gävletravet också

Årspremiären på Gävletravet blev en kylslagen tillställning med temperatur på strax under 20 grader minus på termometern.
Det gjorde att det inte var de allra bästa förutsättningarna att utöva travsport under.

Annons

En snygg hemmaseger fixade Fredrik Palms Sam Forget i V64-1 väl understödd av Ulf Ohlsson. Stoet som startats igång och nu hade tre lopp i kroppen fick ett fint lopp i tredje ytter. Trots att det hade gått sakta framme i täten så kunde hennes vassa avslutning se till att avgöra loppet på ett sätt som vittnar om kalasform för dagen.

– Det gick så sakta så att jag var nära att gå fram redan 1200 kvar. När vi sedan gick så kändes hon riktigt fin i sista svängen och då kändes det att det var bra vinstchans. Det är tydligt att kylan gör att det är mer krävande än man kan tro, resonerade segerkusken efter loppet.

Mer hemmaframgångar blev det redan i den efterföljande avdelningen. Då var det Stefan Janssons Harlekin Sign som i sin 17:e start tog sin första seger. Hingsten har svarat för många bra insatser och efter att ha fått följa med i ryggar så kunde man avgöra tämligen bekvämt den sista biten. För Stefan var det första segern sedan december 2013 med Gloria Sign.

En smått otrolig prestation svarade Jeepster för vid sin seger i V64-3. Stoet låg på stenhårt och normalt sett borde det ha blivit för mycket men trots det kunde man hålla undan till en säker seger.

- Jag var inte riktigt nöjd med henne. Hon var alldeles för pigg och på baksidan var jag lite orolig men hon är otrolig att hålla farten, berömde Kaj sitt sto.

En som också svarade för en kanonprestation var Jörgen Westholms Balzac Du Chatelet som väl understödd av lärlingen Oskar J Andersson vann en vattentätt seger i långloppet. Fuxen var mäktig när han trots en startgalopp kördes till ledningen efter ett varv. Sedan drog han i tufft tempo och lät aldrig de övriga komma i närheten. Trots ett mycket bra slutvarv kunde aldrig Global Revolver blanda sig i segerstriden.

Claes Sjöström avslutade V64-omgången med Knaborgs Folke som hade ett bra år i fjol som sjuåring. Nu inledde han det nya året på bästa sätt och sedan han tagit hand om ledningen i ett tidigt skede så kom det att handla om uppvisning.

– Jag hade inte kunnat hoppas på att vi skulle nå ledningen. Väl i den positionen gick han undan på ett bra sätt och det fanns gott om krafter kvar i honom, resonerade Claes efter den lätta segern.

Travåret på banan inleddes med att Charlotte Hockmans Quantum Estelle ledde varje meter för Tomas Pettersson. Det fyraåriga stoet gled undan i snygg stil utan att vara det minsta pressad. Det såg onekligen ut som det kan vara ett sto som ska kunna klara sig även i lite bättre sammanhang framöver.

Mer läsning

Annons