Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindegren fick jubla och startade V75-festen

/
  • Här får Erik Lindegren jubla över segern i V75 1 när han skär mållinjen med Ochongo Face. En härlig hemmaseger och vilken start på V75-tävlingarna på Gävletravet.
  • Erik Lindegren bjöd på ett segerhopp efteråt.

Ett underbart väder med solsken och 27 grader på termometern gjorde att det var en härlig inramning till lördagens trav.
Att det sedan var mycket bra sport som bjöds gjorde inte det hela sämre och de som befann sig på plats kunde njuta av en härlig dag.
Tre svenska rekord och fyra banrekord såg också dagens ljus under dagen.

Annons

När V75-1 sedan gick till hemmaekipaget Ochongo Face och Erik Lindegren så steg temperaturen ytterligare. Erik körde offensivt olch sedan man skaffat sig ledningen redan 2200 meter från mål. Sedan gick fyraåringen undan på ett mycket snyggt sätt och segern var aldrig det minsta hotad.

– Jag kände redan i maj att det var en häst som hade mycket i sig. När vi drog skorna då gick han mycket starkt till slut och han har sedan kommit allt mer efter det loppet. Vi valde på det här och att kvala till Derbyt men valde den här varianten och det finns bra pengar att köra om i V75 också, sa Erik efter segern där hästen också passade på att slå svenskt rekord när man vann på 1.13,1/2640.

Enligt Lindegren så har vägen inte varit spikrak mot toppen för hästen.

– Det var en fin häst men som tvååring var han stor, slapp och tråkig och då var det långt ifrån det han visade nu, tyckte Lindegren.

I guldloppet, som verkligen inte höll någon högre klass, blev det seger för vasst spurtande Royal Blessed. Den italienfödde hingsten efter sagohästen Varenne kördes av sin tränare Wilhelm Paal. Denne har för övrigt för avsikt att bosätta sig i Sverige där han kommer att husera i Halmstad.

Björn Goop gjorde inget misstag med jättefavoriten Only One Winner. Från spets gled han undan till en överlägsen seger och den segern var utan tvekan den mest vattentäta inom V75-spelet.

I den sista avdelningen blev det mer Björn och då var det egentränade Dominator som var först i mål i ett mycket händelserikt lopp. Untersteiners McSteamy såg ut att avgöra från dödens på länge ledande Klöver All Over. Inne på upploppet hoppade sedan McSteamy och i det läget fick Dominator greppet men det var inte med stor marginal han höll undan för duktige Premier Kronos.

Peter Untersteiner lyckades inte med storfavoriten Poet Broline i E3-finalen men tog revansch när han vann V75-6 från spets med den för dagen mycket vasse Allaballakaitoz.

Jenni Åsberg vann det mont'elopp som var inlagt mellan V75-5 och V75-6. Med Panic Button kunde hon hinna fram efter en vass avslutning i ett lopp där man länge hade myclet långt fram till täthästarna.

Per Ludvig Nielsens Fjelstad Goggen inledde dagen med att vinna efter att ha svarat för en stark insats i spåren under slutvarvet.

Jörgen Westholm visade upp ett fint löfte i fyraårige Ponce De Leon som avgjorde i härlig stil trots att han gick stor del av loppet i dödens.

Björn Goop jobbade in Make It Quick från spets i V4-3. Trots att man såg slagna ut kunde Björn få hästen att sträcka på sig lite extra den sista biten.

Mer läsning

Annons