Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindegren tror på Ochongo Face inför flytten

/
  • Erik Lindegrens hästar Bolt Boko till vänster och Ochongo Face värmer upp inför lördagens finaler på Solvalla.

Det är dags för Ochongo Face sista insats i Sverige.
Efter lördagens V75-finaler på Solvalla lämnar Erik Lindegrens topphäst gården i Lövstabruk för en flytt till franske stortränaren Fabrice Souloy.

Annons

Se tv-klippet här ovanför när Ochongo Face och Bolt Boko kör sista träningspassen inför lördagens tävlingar.

Gävletravets Erik Lindegren har tre hästar till start i dagens V75-finaler på Solvalla – i de tre högsta klasserna dessutom.

I gulddivisionen startar rutinerade Francais du Gull från spår ett. I silverdivisionen finns Bolt Boko från spår åtta och i bronsdivisionen, den sista avdelningen, från samma utgångsläge, startar Stall Lindegrens extraordinära häst Ochongo Face.

– Av de här tre så är det nog bara Ochongo Face som har en reell segerchans. Men den har spår åtta och det är inte optimalt förstås, men kommer jag ned bra så är den säkert med i striden. Men det var inget önskespår, säger Erik Lindegren.

För Ochongo Face är det sista starten i Sverige på ett bra tag nu. Det blev ingen försäljning av hästen, men efter V75-finalerna på Solvalla ska den femårige valacken ned till topptränaren Fabrice Souloy i Frankrike.

– Jag hoppas att han kommer tillbaka. Vi får se hur han kan tävla där nere och möta franska hästar. Det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka, säger Erik Lindegren.

Tidigare i veckan kördes de sista träningspassen på Gävletravet och Ochongo Face kördes i rejäla farter. Fram till start handlar det sedan om att få hästarna att må bra.

– Det var lite småsaker på Ochongo Face som massören fick massera loss. Så nu mår hästarna fint. Jag tror det blir tufft för Francais du Gull som möter On Track Piraten och Alfas da Vinci. Samma för Bolt Boko som också fick ett tråkigt spår och möter tuffa hästar. Men det ska bli roliga lopp, säger Erik Lindegren.

SE ÄVEN: Travsurr: Eklöf har hittat ett spännande motdrag till storfavoriten i Olympiatravets första kval på Solvalla

Mer läsning