Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindegrens Ochongo Face vann på V75

/
  • Ochongo Face, här i ett tidigare V75-lopp i Gävle, vann återigen.

Erik Lindegrens Ochongo Face fortsätter att briljera i sina starter och på söndagen tog han den fjärde raka segern och tjänade 100 000 kronor. Ulf Ohlsson körde honom till seger i det långlopp som ingick i V75-spelet och sättet hästen vann på var minst sagt övertygande.

Annons

I och med den här V75-segern har hästen tjänat fantastiskt fina 661 582 kronor i år och vunnit hela sju lopp. Nu handlade det om ledning mer eller mindre från start till mål och till slut gick den urstarke Gävlehästen undan överlägset och vann på fina 1.15,4/3140 till 2,20 i vinnarodds.

– Hästen kändes bra för dagen och det var inga tvivel när det gäller taktiken. Jag drog upp farten själv och lät honom avgöra på sin fina styrka, tyckte körande Ulf Ohlsson.

Hästens tränare, Erik Lindegren, var inte på plats utan passade på att fira sonen Albins femårsdag och hockeyskola för sonen.

– Hästen är fantastisk och fortsätter och blir hela tiden allt bättre. Nu siktar vi på att starta på Bjerke 21 november i bronsdivisionen över 2100 meter eller ett bronslopp på Jägersro över 2640 meter. Det lutar nog mest åt Bjerke och vi hoppas kvala in till finalerna på Solvalla under annandagen, berättar Erik.

– Efter det får han nog pusta lite innan vi troligen provar med att starta i Frankrike i mars/april någon gång, säger Erik.

Med tanke på de senaste resultaten så kan hästen bli intressant att se i Frankrike framöver…

Mer läsning

Annons