Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindegrens stjärna fortsätter att vinna: "Han är fantastisk"

/

Erik Lindegrens tuffe femåring Ochongo Face fortsätter att övertyga stort.
På lördagen blev det seger i bronsdivisionens final på Solvalla.

Annons

Erik körde hästen, som han är delägare i själv, till seger i loppet där förstapriset var 200 000 kronor.Det var hästens nionde seger i karriären och totalt är han nu uppe i nästan 1,1 miljoner kronor i insprungna pengar.

Valacken fick ett tufft lopp men med sin hårdhet kunde han ändå avgöra enkelt i mycket snygg stil. Första 500 blev man hängande i spåren innan det var dags att parkera utvändigt om ledande Orakel Face 1500 meter från mål. Sedan satt Erik lugn i den positionen för att sedan avgöra på styrka över upploppet. För de som såg den här uppvisningen är det lätt att förstå att hästen blev vald till Årets häst i Trav Gävleborg i fjol.

– Han är fantastisk och just styrkan avgör han många av sina lopp på. Nu var det lite rulligt strax efter start och också 600 kvar när Örjan kom i tredje spår. Han hittade dock rytmen ganska snabbt igen och i sista svängen såg jag att jag skulle slå ledaren. Det kändes bra hela vägen in i mål, berättade Erik efter loppet.

Efter loppet följde hästen med hem till gården i Leufsta bruk men snart är det meningen att hästen ska resa till Frankrike för att tränas av Fabrice Souloy.

– Det är inte bestämt exakt när han går iväg men även om han har något mer bra lopp i Sverige inom kort så tror jag att det kommer att bli så att han nu istället gör resan till Souloy. Han ska onekligen bli kul att se i fransk omgivning men samtidigt är det också tufft att inte ha kvar honom i stallet, sa Erik innan det var dags att lasta för hemresan.

Med tanke på det Eriks visat vid sina imponerande segrar så ska det bli kul att se honom i tuffare gäng. Får hästen bara vara frisk så kommer han inte att göra bort sig i de sällskapen med tanke på att han blivit allt smidigare i sin aktion.

För Gävletravet är det ändå förstås lite tråkigt att mista det absolut största namnet man har för dagen.

Ochongo Face vann på fina 1.12,5/2140a och på toton delade Gävlehästen ut fina 6,62 i vinnarodds.

Mer läsning

Annons