Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest var det bredd – men lite topp också

/

Det var ingen av årets stordagar som serverades då Gävle under torsdagskvällen bjöd in till tävlingar.
Större delen av tävlingsdagen var breddtrav vilket i klartext innebär att de mer framgångsrika såväl tvåbenta som fyrbenta saknas.

Annons

Vi fick ändå se sportsliga prestationer lite utöver det vanliga.

Wiktor Kylin Blom satt något av signum på tävlingarna då han i den fjärde avdelningen efter en resolut satsning på spets med sin Give Me Money Back spårade till en säker seger på strålande 15,5.

– Men jag hade körorder att det var ledning som gällde. Det visade sig ju också vara det rätta konceptet, summerade en nöjd segerkusk efter loppet.

Just ledningen var guld värt den här kvällen. Frida Asplund har vi lärt känna som en offensiv men skicklig körsven. Hon visade prov på sin talang att få hästarna att bjuda på sig själv då hon i V5.avslutningen fick chansen bakom 7-årige Dreamsofgold. Här var det inget snack om saken. Trots ett sjunde bakom bilen var det spets som gällde.

– Men jag var faktiskt lite orolig att det hade kostat lite för mycket. En elvatid första 500 är väl tufft men samtidigt kändes han kanonfin i stort sett hela tiden, berättade Frida efter loppet och fortsatte.

– In på upploppet förstod jag dock att saken var klar. Han var fortfarande på bettet och anstormningen bakifrån kom aldrig så det var bara att inkassera segern. Riktigt kul!

Dagens man var annars finske Tomi Haapio som till vardags jobbar hos Petri Salmela. Han inledde nu V5-omgången med en dubbel. Öppnade med Miro Sisu som efter tidig ledning problemfritt klev undan till seger. Triumf nummer två i loppet efter med Roosevelt Zet som var ensam på plan då stöten sattes in 600 kvar.

Segerkusken var naturligtvis nöjd med dagen men såväl svenskan som engelskan var begränsad men han kunde i varje fall konstatera att:

– Ledningen var guld värd för Miro och att de körde i ett våldsamt tempo i täten lade grunden för Roosevelt, menade Tomi efter att ha varit segerlös nu har fyra triumfer på elva starter i år.

Vi avslutar med monteloppet där Sharp Value och Jennifer Persson tog hem en snygg seger efter att man satt in stöten på slutvarvet och pressat musten ur ledande Fantastic Tooma.

Mer läsning

Annons