Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt namn i Trav Gävleborg

Efter tävlingssäsongen 2015 på den värmländska travbanan Årjäng lämnar Mette Pökelmann sin roll som sportassistent där, för att flytta hem till Gävle och påbörja sitt uppdrag som Biträdande Sportchef i Trav Gävleborg. I dag veckopendlar hon till sitt jobb i Årjäng.

Annons

Mette är utbildad travhippolog på travets riksanläggning Wången och blev klar med sina kandidatstudier i juni 2015. Hon har även gått proffstränarkursen, samt en motsvarande tränarutbildning på Ypäjä i Finland. Tidigare i år var hon aktuell med sin kandidatuppsats om dödsstörtade travhästar i Sverige, som publicerades i somras och är ett arbete hon gjort för Svensk Travsport.

Förutom hippologutbildningen har Mette även gått andra utbildningar inom ramen för travsporten. Ett brinnande intresse för travet bär hon med sig, vilket är svårt att ta miste på, och hon ser framemot att tillträda på sin nya tjänst i slutet av oktober.

”Att bli Biträdande Sportchef i Trav Gävleborg ser jag som en fantastisk utmaning. Det är mycket positivt att få arbeta i en livskraftig travregion som har höga ambitioner och jag tror att mitt driv och engagemang för travsporten ska komma till sin rätta. Att få jobba som del av ett kompetent team ser jag som ett stort privilegium”.

”Mettes kompetens och erfarenhet känns spännande med tanke på att vi nu fokuserar på utveckling och framtiden för såväl sporten som förutsättningar för att nya unga och etablerade tränare ska kunna verka i vår region”, säger Kent Modin, Travbanechef i Trav Gävleborg.

Mer läsning

Annons