Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär seger för Olle och M T Insider

/
  • Erika Åsblom och Olle Alsén med egentränade M T Insider.

Det var många hemmahästar till start i V75 och det är klart att det var extra roligt för den stora publiken på 6484 personer (100-talet mer än vid GIF:s stormatch i onsdags) när Olle Alsén styrde egentränade M T Insider till en populär seger.

Annons

Detta sedan Olle haft hand om taktpinnen hela vägen och över upploppet kunde han njuta av publikens ovationer.

Loppet inleddes med en ganska tuff öppning när New Moon Face utmanade men denne hoppade efter 400 meter. Samma häst kom sedan tillbaka och var på nytt den som såg till att hålla farten uppe. Trots 13/1000 kunde hemmahästen hålla farten på ett strålande sätt och vinna på 1.12,9/2140.

– Jag har siktat länge på det här loppet men voltstart är inte hans bästa gren. Nu skötte han sig perfekt och det kändes riktigt skönt. Jag körde rejält i sista svängen när jag såg att Ulf Ohlsson var på väg att backa sig loss. Jag hade kunnat köra lite fortare om det hade behövts, resonerade Olle.

Hästen köptes efter att Olle hade haft Charles Boko som Rikshäst och det blev pengar över när man skulle köpa honom. Med andra ord ett lyckat köp för de 140 som finns kvar som ägare.

– Det är Ulf Lindfors som sköter allt kring det där och han betyder förstås mycket. Det är väldigt kul när det går bra och det är så många som blir glada, tyckte Olle.

I V75-1 spekulerades det en del kring spetsstriden men det blev aldrig något snack om saken. Utan att på något sätt köra för fullt formligen gled Ulf Ohlssons Shadow Woodland till spets på ett sätt som såg ut att han lunkade. Även om tempot sedan hölls uppe visade sig hästen totalt överlägsen när det drog ihop sig.

– Min häst hade en riktigt bra dag och jag behövde inte köra för att han skulle ta ledningen. Med tanke på att han fick press under loppet så var det mycket starkt att han kunde glida undan på det sätt han nu gjorde, berömde Ulf sin vinnarhäst.

Ledning från start till mål handlade det om också för Diamond Of'Em och Torbjörn Jansson. Nu krympte det rejält sista biten men på linjen hade Torbjörn nosen först på sin häst.

Jorma Kontios Tango Lavec spelades till jättefavorit på V75-spelet och hästen motsvarade också förtroendet på bästa sätt. Björn Goop såg ändå till att det inte blev någon walk-over-seger. Han gick fram med tuffe och tappre Bravo Navarone och såg till att det blev en duell. Kontios häst höll undan säkert men minst lika stort överbetyg går till måltvåan Bravo Navarone.

Gunnar Wallbergs Minne har blivit en tradition vid V75-tävlingar i maj på Gävle. Årets upplaga blev ett lopp med massor av positionsförändringar och en hel del dramatik. När det sedan drog ihop sig var det också flera av de mer betrodda som aldrig fick chansen.

Ingen skugga ska fall över vinnaren Tangen Haap som med sin tränare Björn Karlsson i vagnen till slut kunde vinna i mycket härlig stil. Trots att hästen tappade mycket i inledningen så kunde han kliva förbi hela fältet efter ett tufft slutvarv. Det var en mycket imponerande uppvisning vi fick se av den sexåriga hingsten, men visst hade det kunnat blivit hårdare om inte Titan Tabac blvit störd 1400 kvar. Den förseelsen kostade norske Jan Roar Mjölneröd en avstängning.

V75-spelet avslutades med att Oliver Kronos vann med Björn Goop i vagnen. Trots ett lopp utvändigt om ledaren kunde han sätta nosen före länge ledande Quality Questioned.

– Det är en riktig fighter som gör det man kan begära av honom. Han går alltid hela vägen in i mål men jag tycker nog att vi ska vänta med att jämföra honom med Noras Bean. Dit har han onekligen en bit, menade tränaren Ulf Stenströmer när det började jämföras mellan de två hästarna.

Efter V75-spelet tog Robert Wilhelmsson en snygg seger med treårige Gnistas Adonis. Den treårige hingsten höll bra fart där framme och släppte aldrig de mer meriterade hästarn a en chans att komma ikapp. Efter snabba 1.27/500 till slut vann man mycket enkelt på mycket fina 1.30,1/2140. Den hästen kan vi komma att få höra mer om framöver...

Mer läsning

Annons