Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tror Lindgren om sina hästar på tisdagstravet

/

Gävletränaren Erik Lindegren startar tre hästar från stallet under tisdagens lunchtrav på sin hemmabana.

Annons

Stall Lindegren har gått på högvarv den senaste tiden och har med det också klivit fram som det vinstrikaste stallet bland tränarna på Gävle.

– Det har gått väldigt bra en längre tid nu men i helgen var det riktigt nattsvart. Fyra hästar på Solvalla i fredags fick inte med sig en enda krona och på Åby blev Francais Du Gull oplacerad i SM. Dessutom drog jag på mig en avstängning på tio dagar och fick 5000 kronor i böter i SM-loppet, berättar Erik.

– Min häst bröt ned strax efter start och det var slarvigt av mig att vi nu körde på en konkurrent. Man känner sig rutten efter en sån episod och det är synd att det blev så fel med tanke på att hästen annars känns kanonfin för dagen.

På Gävle startar Erik tre från det egna stallet och kör dessutom ytterligare två (de två vet han inget om) under lunchtravet. Så här säger Erik om de tre hästarna från det egna stallet:

– Emarald Boko (2) var förbättrad senast men när det gick fort den sista biten så blev han fladdrig i travet igen. Det är svårt att hitta rätt med honom. Han har bra löpskalle och om han fungerar skapligt så är han en typisk outsider.

– Klöver All Over (3) har fått bakspår två gånger i rad i V75 och senast körde jag lite för tidigt i spårn. Han har perfekta förutsättningar nu och det ska mycket till för att han inte ska ta hand om ledningen. Jag kör sedan i bra tempo då han verkar trivas bäst med det. Som jag ser det bör det vara en riktigt bra vinstchans.

– Alicia Wibb (8) har varit förföljd av infektioner under sommaren. Nu känns hon bra i jobben utan att ha gått några riktiga farter. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp men ligger ändå lite lågt då hon inte startat på ett tag.

Mer läsning

Annons