Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tror Tierpskusken om sina chanser på Gävletravet

/

… Oskar Kylin-Blom, skicklig lärling och bördig från Tierp, som kommer till Gävle för att köra sju hästar vid söndagens breddtrav. Just breddtraven är ofta något som Oskar brukar visa upp sig flitigt i och som också ofta slutar med fina framgångar.

Annons

– För min del är det ofta bra dagar som ger mig gott om rutin. Jag kör egentligen alldeles för många lopp för att vara med i de här loppen men eftersom jag är under 25 år så får jag köra. Det får jag göra även nästa år och för min del är det här riktigt bra, resonerar Oskar.

– För min del har det blivit lite av ”catch-driver” till de här dagarna, säger Oskar som till vardags arbetar åt Mattias Djuse på Söderby gård utanför Knivsta.

På Gävle kör han alltså sju hästar och så här säger han om sina chanser:

– Jurassic Star (1) har jag kört tidigare och det är en skaplig häst. Han har varit borta länge men har skött jobben bra och har gått ett jobb efter 1.20 som snabbast inne på Solvalla. Han är lite ”seg” och jag misstänker att han behöver något lopp i kroppen för att vara riktigt färdig.

– Signmeup (2) är en lite knepig häst som kommer från det egna stallet. Spåret betyder inte så mycket utan det viktigaste är att han sköter sig. Om han gör det så har han kapacitet att vara med långt framme.

– Rolle Lie Star (5) har inte varit bra i de senaste loppen jag kört honom. Han måste visa mer för att kunna vara något för spelarna.

– Cobbys Starlord (6) låter det enbart bra kring från Fredrik Wallins stall. Normalt sett ska han vara ett bra segerbud men det är ändå inte bara att gå ut och vinna. Det är ändå en häst som är segerlös i 27 starter och det kan möjligen vara lite oroande.

– Spero Ducere (8) körde jag senast och då var han ute bland riktigt hårda hästar. Le Miracle vann det loppet och några sådana hästar finns det inte i det här fältet. Jag körde 1.12 sista varvet då och från ett bra läge ser jag honom som en lika bra chans som Cobbys Starlord.

– Wiss Wanessa (9) har jag kört vid en del tillfällen tidigare. Hon kan en hel del men uppträder tyvärr lite ojämnt i loppen. Läget nu är besvärligt och vi behöver en del hjälp på vägen för att det ska lyckas. Har hon en bra dag kan det bli en fin slant.

– Minikat Rivner (10) satt fast med en del sparat senast och formen är det nog inga fel på. Läget är chansartat och han är gammal och vill inte göra grovjobbet på egen hand. Om vi får rätt resa och om det går att köra honom barfota runt-om så är det ett plus. I så fall kan han absolut vara med långt framme, tror Oskar.

Mer läsning

Annons