Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tror V75-kusken om sina chanser på Gävletravet

Skellefteåkusken Jens Eriksson kör tre hästar under lördagens V75-omgång på Gävletravet.

Annons

Vi når Jens i tvåtiden under fredagen, då sitter han i hästbussen på väg mot Gävle.

– Jag är på väg mot Gävle nu, vi har en resa på 60-65 mil. Hemma i Skellefteå hade vi minus fem grader när jag for, men tittar man på prognoserna verkar det bli mycket kyligare i Gävle, säger Jens.

Du kör tre hästar inom V75-spelet, vad tror du om chanserna?

Usain Swing (V75-1) gör sin tionde raka start på V75. Hästen har gått bra och haft jämn form en längre tid. Han har varit ute i stenhårda gäng på sistone, men den här gången tycker jag att det är lite lättare emot. Senast var hästen oplacerad på Solvalla men jag tyckte han presterade fullt godkänt. Det gick sakta i loppet och det var svårt att hämta in något till slut. Det var första gången han blev utan pengar på länge. Hästen håller fortsatt fin form, men har inte det bästa läget. Han är inte så rask ut, men jag hoppas komma ner någonstans i mitten av fältet. Hästen är van att tävla med hakar så det är inga problem. Jag siktar på en ryggresa och tror att Usain Swing är en av tre-fyra stycken som kan göra upp om segern.

Provence Gel (V75-4) kör jag för första gången. Hon tävlade på isbana senast och fungerade inte. Vi får hoppas att det blir hård körning och att vi kan smyga med där bakom. Tar hon en slant får vi vara nöjd.

Sambucus P.R. (V75-7) kör jag också för första gången. Hästen håller riktig toppform för dagen och har svarat för ett par kanonprestationer på sistone. Vi har läge väl långt ut på vingen då han inte är speciellt snabb ut. Vi får lita på turen och hoppas att vi kommer ner i banan. Jag har lite svårt att sätta in honom i det här gänget, det visar sig efter loppet hur han står sig. Men med tanke på de fina lopp han gjort på sistone, så hoppas jag kunna vara med och kämpa om de främsta pengarna, avslutar Jens Eriksson.

Mer läsning

Annons