Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tror Wallberg om sina chanser på Gävletravet

/

Hemmatränaren Håkan Wallberg går igenom sina vinstchanser under måndagens tävlingar på Gävletravet.

Annons

Håkan driver ett stall med 20 hästar just nu inne vid banan på Gävle och sedan har han också en del verksamhet ute på gården i Hamrånge.

– Ja, men numera handlar det bara om avelsbiten ute på gården. Vi kommer att få fem föl under våren varav fyra av dem är våra egna. Det är kul att syssla lite också med den biten, resonerar Håkan.

Inga starthästar längre ute på gården alltså?

– Nej, vi hade det lite uppdelat ett tag men det blev jobbigt att få det att fungera och därför håller vi nu hela tävlingsbiten inne på banan, säger Håkan.

Hur ser det ut rent allmänt för dig?

– Jag tycker att det ser ganska bra ut på sikt men jag har varit lite besviken på de hästar som startat den senaste tiden. Jag tycker att de har agerat lite under vad jag hoppats på, säger Håkan.

Vid tävlingarna på Gävle på måndagen har stallet tre hästar till start och sedan kör Håkan två amatörtränade hästar. Så här säger han om möjligheterna för sina hästar:

– Tropic Cay Blvd (1) har jag inte kört på ett tag. Enligt Staffan Karlsson som kört jobb med honom så är han bra igång. Han möter också ett gäng som han absolut ska kunna klara av om han tävlar på topp.

– Walking (4) har fart men det är svårt att få honom att fungera i travet. Jag körde ett jobb under fredagen med honom efter att ha skott honom innan. Jag tycker inte att det fungerade riktigt som det skulle. Om han fungerar så har han fart att vara bland de tre främsta.

– Enjoy Di Quattro (5) var jag besviken på efter fjolårssäsongen. Det är en jättefin häst i grunden och han kändes som en kanon när han började starta. Han är dock väldigt barnslig och valpig och det har visat sig flera gånger i loppen. Han har tränat riktigt bra men har varit aningen blekare i de senaste jobben. Normalt sett är han så bra att han ska vinna ett sånt här lopp från bästa läget men det går som sagt inte att lita på honom.

– Stjärnrex (8) har jag inte kört på ett tag. Han räcker inte till och får vara nöjd med en matlapp.

– American Girl (9) var jag diskad för trängning med som etta med näst senast. Hon gick förbi lätt den gången och var riktigt bra. Sedan tycker jag att hon var lite blek senast även om öppningen kostade en del. Annars ser det bra ut nu med ett fint läge då hon är startsnabb. Jag tycker att hon är en av de som ska kunna vinna det här loppet, slutar Håkan Wallberg.

Mer läsning

Annons