Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenbons dubbla lycka – vann storvinst och finalplats

/

Bernt Landström från Sandviken vann 133 000 kronor och är klar för final i ATG:s succétävling.
– Det ska bli kul att komma till Stockholm och uppleva finalen. Det blir ett minne, säger 68-åringen.

Annons

Bernt Landström har spelat V75 sedan starten och varje lördag träffas han och fem andra gubbar på lokala puben för att äta en bit, ta en öl och titta på travet.

– Det är veckans höjdpunkt. Jag spelar V75 varje vecka och även innan då det hette V65. Jag har säkert spelat på trav på lördagarna i 30 år.

Den här lördagen blev det succé och Bernt Landström kunde räkna in vinnare efter vinnare och till slut kunde han konstatera at det blev sju rätt i omgången som avgjordes på Bjerke.

– Jag fick först in en skräll och sedan hade jag spikat 12:an i andra, sedan rullade det bara på, säger Bernt Landström.

– Jag tog ut spikarna på fredagskvällen: Pantarei Ans (V75-2), Tycoon Conway Hall (V75-3), Global Republic (V75-5) och Buzz Mearas (V75-6). Jag var sedan tvungen att helgardera ett lopp för att det skulle bli 192 rader och blev tvungen att ta lopp fyra eftersom det var strykningar i de andra, berättar Bernt Landström.

Totalt blev vinsten 133 000 kronor och som etappvinnare i VM i V75 är han även klar för finalen i tävlingen med chans att vinna både världsmästartiteln och 250 000 kronor.

– Det känns fantastiskt roligt och det ska bli kul att komma till Stockholm och uppleva finalen. Det blir ett minne. Jag har varit med i VM i V75 varje år, det är väl femte året nu, och äntligen blev det en fullträff, säger Bernt Landström.

Vad är det som du gillar så mycket med V75 och travet?

– Det är sporten, hästarna... Det är kombinationen sport och spel som jag tycker om. Och att få se så fina hästar.

Har du någon favorit?

– Nej, inte direkt nu för tiden. Men tidigare så gillade jag Victory Tilly och Ina Scot.

Bernt Landström har vunnit stort på travet förut och för 20 år sedan vann han 300 000 kronor som användes till att bland annat bygga ett garage och lägga nytt tak på radhuset.

Har du några planer för vad du ska göra med lördagens storvinst?

– Nej, det har jag egentligen inte. Det enda jag vet är att jag ska köpa ny dator. Jag tittar jämt på travet i datorn och den jag har nu börjar bli seg.

Mer läsning

Annons