Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snygg trippel för Westholm på Gävletravet

/

Torsdagskvällens V64-trav på Gävletravet bjöd på fina tävlingar och i flera av loppen blev det också stenhårda körningar.
Det blev med andra ord flera riktiga fartfester. Dagens man blev utan tvekan Rommes Jörgen Westholm som signerade en snygg trippel på sina fyra körningar under dagen.

Annons

Jörgen Westholm visade upp en fin treåring i Under The Counter innan V64-spelet drog igång. I V64-3 var det sedan dags att segerdefilera igen och då var det Copimade som i en tät och tuff slutstrid med Spitcam Jubb kunde hålla undan säkert över upploppet i ett på förhand spännande lopp över 3140 meter.

– Han var riktigt fin med tanke på att han fick en tryckare mitt i loppet. Han är stark och tuff och med tanke på att han var med i både finalen i E3 och Kriteriet så är det förstås en häst vi har stora förväntningar på, sa Jörgen efter segern.

Den som fullbordade Jörgens trippel var Ljusterös Kiss som vann ett stenhård slutstrid i den sista V64-avdelningen. Där lyckades man kort före mål skaffa sig greppet på den mycket tappre Like Lightning som fick ett oerhört tufft lopp i spåren men ändå gav sig ytterst motvilligt.

Kaj Widell satt bakom den klara favoriten Final Oak i V64-1 och efter att man fått bestämma i ledningen kunde man tämligen enkelt, även om det var knappt, hålla ifrån sig tappre Google Håleryd.

– Jag fick bestämma som jag ville och det var tacksamt. Sedan drog jag i jämn 1.12-fart sista varvet och det passade oss bra. 150 kvar var jag lite orolig när Pers häst utmanade men sedan tog min häst i bra den sista biten och då var det lugnare, resonerade Kaj i vinnarcirkeln.

Meriterade montéhästen Tsar De Houelle var dagens största favorit och med säkra Sofia Aronsson blev det också seger. Valacken som vann Montéliten på Solvalla 2014 har över fyra miljoner i intjänat på kontot. Dock hade nog favoritspelarna hjärtat i halsgropen då det ännu var långt fram till tappra hemmahästen Ekets Patrik.

Jan-Olov Perssons Skummis fick ett drömlopp i andra ytter och tackade för det genom att avgöra i slutstriden på ett säkert sätt. Dock var Fender stor i nederlaget efter att ha varit den som gjort hela grovjobbet.

V64-5 blev ett överpacat lopp som bäddade för att täthästarna skulle få svårt till slut. Peter G Norman klev in i handlingen med M T King Of Cash. Nu blåste hästen runt de övriga på baksidan och i mål var det ”mil” ned till konkurrenterna. Årsdebuterande Alex Evo spelades till klar favorit men han visade inget extra trots att han inte var med när det kördes tufft i början av loppet.

Mer läsning

Annons