Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnhäst springer Påskägget på Gävletravet

När anmälningarna till Gävletravets tävlingar på påskafton var klara på måndagslunchen så kunde banans ledning glädjas åt att få en riktig ”superstar” med i startlistan.

Annons

I storloppet Påskägget kommer den av Daniel Redén tränade Wild Honey till start. Det fyraåriga stoet gör sin första start i Sverige efter att verkligen varit en dominerande travare i de lopp hon startat i under sin tid i hemlandet USA.

Den av stall Zet ägda damen har gjort 28 starter direkt och tagit 17 segrar (61%) och varit tvåa åtta gånger (totalt 89% bland de två främsta). På de här starterna har hon tjänat över 12 miljoner kronor. Det handlar med andra ord om en häst långt utöver det vanliga. Hennes rekord på 1.08,9/1609a sattes vid seger i oktober 2015.

Stoet gick ett snabbjobb inne på Solvalla tillsammans med en annan topphäst, Propulsion, före tävlingarna 16 mars. Det var ett jobb där hon imponerade stort och hon går, trots bra motstånd, ut som klar favorit till segern i Påskägget tillsammans med Örjan Kihlström.

De värsta motståndarna på förhand är kanske landets i fjol segerrikaste häst, Timbal, och den i storloppen i fjol framgångsrika Spoil Me.

Så här ser startlistan ut till storloppet som körs övr 2140 meter och startas med startbil: 1 Shaqline (Daniel Redén), 2 In Toto Sund (Ulf Ohlsson), 3 Juni Roadrunner (Kajsa Frick), 4 Timbal (Robert Bergh), 5 Wild Honey (Örjan Kihlström), 6 Fury Heart (Torbjörn Jansson), 7 Fabulous Boko (Jorma Kontio), 8 Arctic Helen (Pekka Korpi), Spoil Me (Kenneth Haugstad), 10 Pandora Face (Erik Adielsson).

Mer läsning

Annons