Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superhästen med trippla världsrekord gör årsdebut på Bollnästravet: "Hur häftigt som helst"

/
  • Superhästen Delicious U.S. som tog trippla världsrekord förra året gör årsdebut på Bollnästravet på torsdagskvällen.

Bollnäs får en vårpresent som heter duga. Under torsdagskvällen gör stjärnhästen Delicicious årsdebut på Bollnästravet. "Hur häftigt som helst", säger sportchefen Mathias Gustafsson.

Annons

Stoet Delicious U.S. hade en del problem i inledningen av förra travsäsongen men vaknade till med råge. Det slutade med att hon slog tre världsrekord förra året. Ett av dem tog hon på Bollnästravet den 14 augusti när hon gjorde 08,6a/1640 meter, då med Örjan Kihlström i sulkyn. Nu är ekipaget tillbaka på Bollnästravet för att köra årsdebut.

"Att hon gör det på Bollnästravet känns hur häftigt som helst. Hela Trav-Sverige längtar att få se henne i action igen!", säger sportchefen på Trav Gävleborg, Mathias Gustafsson, i ett pressmeddelande.

Delicious kommer att köras i ett stolopp över 1640 meter och förstapris är 35 000 kronor och även denna gång är det Kihlström som styr. Det blev dock bara sju anmälda hästar totalt, inklusive Delicious, som också blev Årets häst i Sverige 2015.

Det varmblodiga stoet drog in sammanlagt 2 625 000 kronor förra året och har sedan tävlingsdebuten dragit in över 5,5 miljoner kronor. Delicious U.S. importerades 2012 från USA och tränas av Daniel Redén, Solvalla.

LÄS MER: Kihlström om världsrekordet: "Helt sagolikt"

Mer läsning

Annons