Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska rekord i Gävle

Två lärlingar tog hem hingst- och stofinalen i E3 som kördes på Gävletravet på lördagen. Kenneth Haugstad vann med Heavy Sound som tränas av Roger Walmann. Adrian Kolgjini vann stonas uppgörelse med Princess Face som tränas av pappa Lutfi.
– Min största seger någonsin, sade båda kuskarna efter storsegrarna med 900 000 kronor till vinnaren.

Annons

Heavy Sound vann en dramatisk hingstfinal. Treåringen travade utvändigt ledaren och storfavoriten Poet Broline. I sista sväng tryckte Kenneth Haugstad gasen i botten och de två första stack ifrån resten av fältet.

I början av upploppet galopperade helt plötsligt Poet Broline och vägen låg öppen för Heavy Sound.

– Jag kan inte säga hur det hade gått om inte Poet Broline galopperat. Min häst kändes i alla fall stark i sista kurvan och det hade blivit kamp. Jag är jättenöjd med hästen och det här är min största seger, sade Haugstad.

Segertiden var fina 1.10,9, vilket är tangerat svenskt rekord. Heavy Sound delar nu rekordet med Stand Out.

Roger Walmann var inte på plats i Gävle men följde loppet via datorn. Walmann hade en bra natt i USA när D’One vann ett stort lopp med Örjan Kihlström i sulkyn.

Ägare till Heavy Sound är hårdsatsande Lennart Ågren som äger cirka 100 hästar.

Peter Untersteiner hade ingen förklaring varför Poet Broline galopperade.

Troligen segern?

– Ja, min häst var i alla fall inte trött. Och jag har ingen förklaring till varför Poet Broline galopperade, kommenterade Untersteiner.

Halmstadskusken galopperade även med Mc Steamy i klar ledning i V75, men vann med Allaballakaitoz i näst sista avdelningen.

Princess Face var väldigt övertygande när hon vann uttagningsloppet för tolv dagar sedan. Då satt Lutfi Kolgjini i sulkyn.

I finalen körde sonen Adrian och han gjorde inget som helst misstag.

Kolgjini körde fram utvändigt ledaren när det återstod ett knappt varv.

– Jag visste att jag hade bästa hästen och därför körde jag fram för att ha koll på fältet. I sista kurvan kändes hästen väldigt bra och hon vann på ett bra sätt. Princess Face är inte så stor men hon har ett fantastiskt fint steg, berömde Adrian Kolgjini.

Vinnartiden 1.11,1 är nytt svenskt rekord.

– Det här är min största seger någonsin. Vi har ju fött upp hästen, vi äger den själva och har tränat fram den. Det kan inte bli bättre.

Mer läsning

Annons