Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre namn kvar på Brynäs heta lista

När kaoset efter årsmötet har lagt sig kan Brynäs nu ägna sig åt att anställa en ny klubbdirektör. Det jobbet kom av sig då flera av toppkandidaterna enligt uppgift ville avvakta vem som blev ordförande och hur styrelsen skulle formeras. I dagsläget ska det finnas tre heta namn till posten.

Annons

Totalt var det närmare 30 namn som Brynäs och bemanningsbolaget Proffice hade att ta ställning till när ansökningstiden gick ut. Den siffran har nu reducerats – men det sista jobbet att komma fram till den mest lämpliga pågår för fullt.

Ett namn som länge var med i diskussionen var Robert Schultz. Han är just nu klubbdirektör för IBF Falun som spelar i Superligan i innebandy.

– Det stämmer att jag fick en förfrågan från Brynäs och uppmanades att söka jobbet. Det gjorde jag också eftersom jag är en hängiven brynäsare och tror jag skulle kunna göra ett riktigt bra jobb, säger Robert.

Men efter att ha pratat med Proffice i förrgår framgick att han inte tillhörde toppkandidaterna.

– Nej, det var väl det intryck jag fick. Dom hade tre ”hot shots” kvar som bearbetas hårt. Jag har ingen aning om vilka det kan vara men hoppas innerligen att det blir ordning och reda i klubben.

Brynäs var intresserat av ett namn utifrån och det var då den 40-åriga falubon kom på tal. Han har jobbat med IBF Falun i fyra år och har med hårda nypor gjort klubben till en maktfaktor i svensk innebandy och vänt ett negativt ekonomiskt resultat.

Men det som saknas i hans cv var erfarenheten från en stor organisation.

– Som jag förstod så var det så. Jag är i alla fall smickrad över att jag fick en förfrågan och tror jag hade kunnat uträtta en hel del bra. Men det kan vara svårt för någon utifrån att få jobbet, tror Robert.

Vilka som just nu nagelfars extra noga är svårt att veta. Men att tillförordnade klubbdirektören Hans-Göran Karlsson är en torde vara klart. Han har tidigare förklarat sig vara sugen på att fortsätta det jobb han tog över då Kent-Åke Eriksson fick gå i vintras.

Svaret kommer inom kort.

Mer läsning

Annons