Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft kval för VK-78 i inomhus-SM

Hela elva spelare från Gävleklubben VK-78 ställde upp när Inomhus-SM i bangolf avgjordes i Eskilstuna under helgen.
Tyvärr lyckades bara tre av dessa ta sig vidare från fredagens kvaltävling över två varv.

Annons

Endast hälften av de tävlande i de olika klasserna fick spela vidare på lördagen.

Den som överraskade mest och spelade riktigt bra under de två första varven var Pierre Geerhold i Herrar Seniorer. Efter första varvet var han i delad ledning med 31 slag. Efter ett något sämre andra varv, 37 slag, lyckades Pierre ta sig vidare till lördagens spel. Under lördagen gick det lite tyngre och Pierre klarade inte nästa kvalgräns efter fyra varv utan slutade på en 18:e plats.

På både Herr- och Damsidan hade de båda äldsta klasserna slagits ihop till en Oldtimersklass, (+45 år). På Herrsidan lyckades rutinerade Sven-Olof ”Lollo” Ericsson bäst och tog sig vidare till femte och sista varvet även kallat Superfinalen. Lollo som besvärades av ryggont inledde som vanligt stabilt men tappade framförallt under femte varvet då ryggen gjorde sig påmind och Lollo hamnade på en slutlig 19:e plats.

Eva Elfstrand i Damer Oldtimers klarade också kvalgränsen efter både två och fyra varv. Det femte varvet hade Eva det lite tyngre men hamnade till slut på en 6:e plats. Både Eva och Lollo kvalificerade sig till söndagens matchspel men där blev det förlust redan i den första matchen för de båda.

37 spelare gick vidare efter fredagens spel i Oldtimers Herrar. Den som var närmast att gå vidare var Jan Eriksson som med sin 42:a plats var endast två slag från kvalgränsen som var 76 slag. Stig Westerberg hamnade på 44:e plats med sina 79 slag, tvillingbrorsan Tage blev 53:a med sina 83 slag, Lars-Olov Lind blev 54:a med 83 slag, Tony Strömberg hamnade på 58:e plats med 86 slag tätt följd av Åke Lundberg på 59:e plats med sina 86 slag.

I Herrklassen blev Magnus Johansson 27:a med sina 81 slag och i Herrjuniorklassen hamnade Rasmus Bergqvist på 9:e plats med sina 95 slag.

Även om det inte blev några framskjutna placeringar så ser VK-78 ändå ljust på framtiden och det är verkligen roligt att så många spelare finns med på inomhustävlingarna.

Mer läsning

Annons