Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två medaljer till Gävle Judoklubb

/

Sörmlandsträffen, internationell judotävling i Oxelösund, avgjordes lördagen den 28 mars och lockade i år över 330 deltagare från 59 klubbar från flera länder. Från Gävle judoklubb deltog Albin Hjertberg och Axel Eriksson.

Annons

Albin Hjertberg tävlade i gruppen U15 -55 kg. Det var tävlingens största grupp med 15 deltagare. Albins första match var hans hårdaste och jämnaste under tävlingsdagen. Ett par sekunder innan full tid vann dock Albin på råstyrka med judokastet Ura nage. 

I den andra matchen hade Albin övertag från start och segrade efter 30 sekunder med ett höftkast. Albin var nu klar för semifinal. Även den vann han med god marginal. I finalen fick Albin möta Andreas Ofner från Stockholm. Albin fick in ett kast som inte gav full poäng men Albin lyckades hålla sin motståndare i en fasthållning i 20 sekunder och kunde därmed bärga guldet.

Axel Eriksson tävlade i gruppen U18 -55 kg. Axel vann sin första match efter endast 24 sekunder med ett halslås. Andra matchen vanns genom kastet ippon seoi nage.

Semifinalen var en jämn kamp och varade länge men till slut lyckades Axel få in ett halslås på sin motståndare och hade säkrat finalplatsen.  I finalen blev dock Axel besegrad av Jonas Hellström från Rättvik och slutade därför som silvermedaljör. Det var en mycket bra insats av Axel med tanke på att han tvingats avstå helt från judo i nästan fyra månader på grund av sjukdom.

Mer läsning

Annons