Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyngdlyftarnas superform fixade guldregn

/
  • Fyshuset SK:s Frida Söderman imponerade vid ungdoms-SM i Bergsjö och tog guld i alla tre grenar i sin viktklass.
  • Även klubbkompisen Alfred Bergström lyckades med den bedriften.

Tre tyngdlyftare från Fyshuset SK for till Bergsjö och tog hem rubbet – tre guld var.
– Jag ville vinna i år igen, säger den nyss fyllda 15-åringen Frida Söderman.

Annons

Snacka om att pricka formen perfekt.

Frida Söderman, Alfred Bergström och Sokrates Grigoriades, samtliga tävlande för Fyshuset SK i Gävle, besökte för ett tag sedan slalomstjärnan André Myhrers födelseort Bergsjö och deltog vid ungdoms-SM i tyngdlyftning.

De gjorde ingen besviken och vann alla grenarna i sin viktklass. Grenarna i tävlingen är ryck och stöt samt att man även tävlar om totalt insamlade poäng.

Frida Söderman tävlade i 48-kiloklassen och tog 50 i ryck och 66 i stöt. Motståndarna var inte ens i närheten av hennes vikter.

– Jag var faktiskt ganska nervös när jag åkte dit. Man har ingen riktig koll på vad de andra tar och hur startfältet ser ut, det kan försvinna och tillkomma tyngdlyftare. Efter invägningen såg jag att jag gick in på högst vikter, säger Frida Söderman.

Det slutade med nytt ungdoms- och juniorrekord i stöt, ungdomsrekord i totalen och som sagt tre guld. Notera då att hon, född 2001, bara hållit på med tyngdlyftning i ungefär ett och ett halvt år.

– Jag har hållit på med dans tidigare och när jag ville få mer spänst hörde jag att tyngdlyftning är bra för det. Jag åkte hit, testade och fastnade för det.

I fjol blev hon svensk ungdoms- och juniormästarinna plus nordisk ungdomsmästarinna.

– Det har gått ganska bra om jag säger så. Jag ska väl vara nöjd med det jag har åstadkommit men jag vill alltid lyfta tyngre vikter. Så jag är inte supernöjd med de vikter jag har gjort, jag vill göra ännu mer och bygga muskler.

I fjol kom Alfred Bergström, född 1999, femma i totalen i 62-kiloklassen. Nu, i 69-kiloklassen, slog han till med 75 i ryck och 93 i stöt.

– Jag var så otroligt laddad och ville ha revansch. Jag har bara kört på och känner mig nu mycket starkare, säger Alfred Bergström.

Fyshusets tredje guldmedaljör blev Sokrates Grigoriades i 85-kiloklassen där han noterades för 95 i ryck och 113 i stöt.

Sammanlagt nio guldmedaljer för Fyshusets tyngdlyftare. Den hemresan till Gävle var nog rätt behaglig.

Mer läsning

Annons