Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uteblivna segrar som stör julfriden

Brynäs får skylla sig självt.
Det är bedrövligt att bara få en poäng med sig här. Att Modo tog två med sig hem till Örnsköldsvik ser jag som ren stöld.

Annons

Brynäs ska avgöra redan i första perioden. Då spelade Brynäs riktigt bra med högt tempo och hög intensitet. Men utan att göra mål. Riktigt underhållande var det och fikat och leverpastejmackan i paus smakade riktigt bra.
Resten kan vi glömma. Uj, uj, uj vad matchen gick ner sig...
Brynäs gör minst mål i ligan och har ett power play som inte har fungerat på väldigt länge.

Vänner av ordning har kanske synpunkter som att Modo spelar snålt, krymper ytor och är bra på att försvara sig.
Jo... det kan ju så vara. Men Skellefteå gjorde fyra mål på Modo, Frölunda sex, Färjestad fyra, Luleå sju (!), Rögle tre, Skellefteå sex, Färjestad fem, Luleå tre och Djurgården sju efter Karjala.
Samtidigt som jag tycker att Modo inte spelade bra i Läkerolen.

Wanvig, Persson och Sandin bänkades efter Modos kvittering.
Vas och Alcén brukar inte få spela så mycket, men fick nu oväntat mycket istid, vilket de hade gjort sig förtjänta av. De tillhörde lagets bättre spelare den här gången och det är vi inte vana vid. Men jag tycker det är roligt att få ge dem beröm för en gångs skull. Samtidigt som det kanske säger en del om de övriga.
Men Ove Molin och Lars Jonsson var riktigt bra och Markström i målet höll hög klass även om jag tyckte att Modos segermål såg ut att gå in enkelt.
Även om det var hårt och pricksäkert hade ”Markan” fri sikt. Det var en känsla jag hade direkt efter målet från min plats på pressläktaren högt upp mot taket. Just därför är jag kanske helt fel ute, men...

Påstår att det här låg på lut. Jag tror att ”smällkaramellen” i Scandinavium tog hårdare än vad man i Brynäs vill medge. När Modo fick Brynäs att tappa fart och intensitet blev matchen allt sämre. Den ”raggarhockey” vi bjöds på i mittperioden var riktigt usel.
Brynäs verkar vara på nedgång och det är kanske bra att det kommer ett landslagsuppehåll nu på tolv dagar efter morgondagens match mot Djurgården.
Vissa spelare har tappat både fart och explosivitet och verkar ha det jobbigt. Widing får inget uträttat hur mycket han än åker, han sköt dock flest skott i Brynäs, men det är inte de där tunga skotten som vi är vara vid att se från Daniels klubba.
Wanvig har helt kommit bort efter en lysande start, Emil Sandin ser ut att ha tappat all energi och Mads Hansen blir nu mest stillastående efter en lång rad matcher på hög nivå.

Det är långt mellan trepoängarna nu.
Brynäs har inte vunnit efter ordinarie matchtid på fem matcher. Senast man gjorde det var 29 november mot Timrå (2–1). Bara två trepoängare på senaste tio, tretton poäng av 30 möjliga, en klen utdelning och det tarvar kanske till lite eftertanke över gröten och skinkan.
För att julfriden ska infinna sig är det viktigt att Brynäs vinner mot Djurgården.
Vad är det som har hänt med Modo?
Många är det som har ställt frågan. Efter att ha sett laget live i går kväll tillhör jag också de som funderar vad det är med klassiska Modo?
Jag minns inte när jag såg Modo så här pass dåligt men det måste vara rätt så länge sedan.

Backen Mattias Timander, som jag har mycket höga tankar om och anser vara en av landets bästa, men inte ens han höll måttet.
”Men Ove Molin och Lars Jonsson var riktigt bra och Markström i målet höll hög klass även om jag tyckte att Modos segermål såg ut att gå in enkelt”.

Mer läsning

Annons