Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteran Ågren på pallen

Än hänger han med. 44 år gammal är Thomas Ågren fortfarande ett hett namn i badminton. I går tog han sig till final i samtliga herrklasser på seniorsidan när DM avgjordes i Sandviken.

– Man kör på rutin, säger han.

Annons

I fjol ställde han inte upp men i årets DM hittade 44-årige badmintonveteranen Thomas Ågren, från Sandvikens BMK, tillbaka till vinnarspåret igen. Efter att ha gått obesegrad genom det inledande poolspelet blev det medalj i samtliga tre herrklasser på seniorsidan, ett guld och två silver. Men det var först efter en rafflande singelfinal mot över 20 år yngre fjolårsmästaren Rambod Beigi, och setsiffrorna 22–20, 16–21, 21–18, som 44-årige Ågren fick hänga guldmedaljen runt halsen.
– Jobbig match, det var i slutskedet det avgjordes. Han missade ett par enkla, då tappar man lätt självförtroendet, säger Ågren som har tappat räkningen på hur många DM-guld det har blivit genom åren.


gick singelguldet till Hoforstjejen Emma Berglund efter en tresettare, 29–30, 21–16, 21–17, mot klubbkollegan Julia Jansson.
– Jag går i samma klubb som Julia och vet ungefär hur hon presterar. Jag har spelat med henne i flera år, säger Emma Berglund, som hitintills tagit åtminstone tre DM-guld i karriären i singel.


var det däremot syskonen Mattias och Sandra Hedberg, från Hofors BK-70, som fick jubla högst. Efter att i finalen ha förlorat första set med 21–15 mot rutinerade Thomas Ågren och Maria Öling, tog firma Hedberg därefter hem matchen med två raka set, 21–17, 21–17.
– Taktiken var att få ned bollarna så att de inte skulle få lägen att avgöra, säger Mattias Hedberg.
Nästa gång DM spelas blir i Hofors nästa år. Då återstår det att se om veteranen Thomas Ågren fortfarande hänger med ungdomarna och om ålder går före skönhet.

Mer läsning

Annons