Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-meriterade GSS-bröder dominerade

/
  • GSS-bröderna Erik Wahlberg, rorsman och David Wahlberg, gast visade skicklighet i tvåmansjollen RS Feva.

Gefle Segelsällskap stod som värd för dubbla jollekappseglingar i helgen.
På lördagen avgjordes DM i optimistjolle i fina förhållanden utanför Huseliiharen.

Annons

Erik Wahlberg, GSS seglade hem DM-titeln för femte året i rad. Silvret gick till David Wahlberg, GSS och bronset knep Ture Lundvik från Sandvikens Segelsällskap.

På söndagen var det dags för final i Upplandscupen, som är en serie tävlingar som vandrar runt mellan klubbarna i Uppland och Gästrikland. I de hårda och byiga vindarna var det många som hade det tufft på banan och flera seglare kapsejsade.

I den till antalet deltagare största klassen, tvåmansjollen RS Feva, visade de VM-meriterade bröderna Erik och David Wahlberg sin skicklighet genom att spika de två första racen. I tredje racet fick de problem med båten. Men kom igen i det fjärde och avgörande heatet där segern i regattan stod mellan dem och Wilhelm Alness med gasten Philip Lindblad, Ekolns Segelklubb. Det blev en taktisk rysare med flera spännande slagdueller som Erik och David till slut gick segrande ur.

I och med regattavinsten tog Erik och David hem förstaplatsen i Upplandscupens RS Feva-klass. GSS hade två andra besättningar på startlinjen i RS Feva. Elin Tagesson och Sofia Gulin seglade mycket bra i den hårda vinden och slutade fyra totalt i regattan efter Nils Atthoff och Albin Kredner, Uppsala KF.

Ture Lundvik och Simon Ardfors gjorde en stark insats men hade lite otur med en trasslande gennaker och slutade sjua. GSS hade även en deltagare i klassen Optimist Yngre, där Daniel Von Haartman, som börjat träna segling på Husse i slutet av sommaren, gjorde en riktig kämpainsats i den hårda vinden och slutade trea efter en spik i andra racet.

Mer läsning

Annons