Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andy Wahlström klar för sin 28:e säsong i Tierp

/
  • Andreas Wahlström fortsätter ett år till i Tierps volley.

Oförbrännerlige Andreas "Andy" Wahström har skrivit på för ännu en säsong i Tierp Volley.
Det blir Andys 28:e säsong i klubbens färger och därav har han spelat hela 19 säsonger i elitserien.

Annons

Det betyder att Andy har funnits med under alla Tierp Volleys säsonger i volleybollens finrum. På klubbens meritlista finns bland annat ett SM-silver och flera bronsplaceringer. I svenska cupen har Tierp också plockat hem en uppsättning guldmedaljer.

– Det känns jättebra att Andy satsar på ytterligare en säsong, säger Magnus Östling i klubbens elitkommitté och ansvarig för spelartruppen.

– Vi har i nuläget sex spelare klara inför den kommande 19 säsongen, säger Östling som räknar med att ha ytterligare ett antal spelare klara inom den närmaste veckan.

Den sextett som är klara för spel i elitserien till hösten är: Andy Wahlström, Henrik Norrby, William Lind, Patrik Ödvall, Martin Drejare och Erik Engström.

– Vi jobbar också på utländska spelare som ska förstärka truppen, säger Östling.

Ja, förra säsongen fanns passaren Connor Olbright och spikern Kyle Gramit båda från USA med i truppen. Hur och om dessa två åter kommer med i Tierp Volley återstår att se.

Åter till Andy Wahlström.

– Jo, så länge jag är hel och frisk så är jag beredd att ställa upp för en till säsong. Jag ser fram emot att lira i elitserien igen, menar veteranen, som ju är ankaret i Tierp Volley.

Vem som blir tränare och hur truppen i övrigt kommer att se ut ska bli klart under de närmaste veckorna.

Mer läsning

Annons