Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en seger på sex matcher

Trots nyförvärv i form av tre svenska landslagsmän och en hårdsmashande basilianare, så har inte Tierp lyckats över hövan i upptakten av sin tolfte raka säsong i elitserien. På sex serieomgångar har det bara blivit en seger och den kom i hemmamötet med Säter.
I dag står Lugi för motståndet hemma i Aspenhallen och nu ska det bli seger.

Annons

Lundalaget har aldrig tidigare orkat med att besegra Tierp och visst är hemmalaget favoriter även den här gången.

– Men Lugi som gör sin fjärde säsong i elitserien har sin hittills starkaste trupp, varnar Tierpstränaren Jonas Svantesson.

Inför matchen har Tierp tre poäng. Lugi har lyckats ta en poäng på en 2–3-förlust mot Sollentuna.

Förra säsongen var Andreas Fröjd, som är bekant efter några tidigare säsonger i Tierps färger, Lugis poängkung. Nu har Lundalaget förstärkt med en ännu vassare poängklippare. Det är Thomas Bawden, som klubben hämtat från Melbourne, Australien. Därtill finns hans landsman Steven Wallace, sedan förra säsongen, i klubben.

Steven, Thomas och Andreas kan bli svårstoppade för Tierp och här gäller det väl att hålla en hög nivå för att stoppa den poänghungriga trion.

– Vi vet att vi kan spela på en hög nivå. Men vi vet också att det krävs ett stenhårt jobb från A-l-l-a om vi ska klara den nivån en hel match, påpekar Svantesson.

– Den nye kanadensaren Thomas Bawden är Lugis stora poängmaskin och han har gjort väldigt många poäng. Honom måste vi givetvis få kontroll på om det ska gå vägen, säger Jonas Svantesson.

Enligt Svantesson så har också Lugi nu kontrakterat ett toppnamn på posten som passare.

– Ja, det är Kalle Sandberg, Sveriges bäste passare de senaste säsongerna. Kalle har spelat utomlands och varit passare i landslaget några säsonger.

– Om Kalle kommer till spel mot oss återstår att se.

Finns Kalle Sandberg med i dagens match, så blir det en intressant duell med hemmalagets Matthias Gustavsson, som ju räknas som en av de största passartalangerna i Sverige.

Enligt Svantesson så måste Tierp höja sig när det gäller anfallspelet.

– Det har vi också tränat extra på och det kommer att bli nyckeln i matchen mot Lugi, siar Svantesson, som också då hoppas att block och det defensiva spelet blir lika bra som i tidigare matcher.

Det är upp till bevis för Tierp, som nu bör få lagmaskinen att fungera inför en hoppfull hemmapublik i Aspenhallen.

Mer läsning

Annons