Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Colton De Man – det är mannen i Tierp Volley

/

– Vi gjorde en stabil och trygg insats. Vi hade också en jämn och hög nivå i stort sett under hela matchen, sa nöjde Tierpstränaren Marcus Wikander.
Nu är också Tierp känt för att vara extra starkt och svårslaget på hemmaplan som nu är Centralhallen i Tierp.

Annons

Första set gick överraskande lätt för hemmagrabbarna och här vann man med hela 25–15. Det var väl också här segern med klara 3–0 grundlades.

I andra set var också Tierp i ledningen under hela setet. Men gästerna visade prov på kampvilja. Tierp gick i från med ett par, tre poäng. Men här kom Södertelge flera gånger tillbaka, men lyckades inte ta sig förbi och i slutskedet visade inte minst Colton De Man, hemmalagets store poängplockare, genom att sätta flera bollar och man vann setet med klara 25-21.

– I tredje och sista set tappade vi några gånger focus och Södertelge var exempelvis uppe vid 18 och 20 lika, men i de avgörande bollarna var vi starka, sa Wikander.

Ja, och matchbollen satte Lee Hamilton med ett snyggt serveess.

Hela Tierpslaget tog åter ett klart steg framåt och alla i laget får godkänt för insatsen. Extra plus till Colton De Man och Henrik Norrby som också fick pris som bäste lirare i hemmalaget.

Genom segern tog sig Tierp också upp ett par placeringar i elitseriens tabell.

– Den här segern satt också skönt med tanke på helgens bortamöte med Vingåker och spelar vi så här bra så ska det kunna bli nya poäng då, sa Marcus Wikander.

Mer läsning

Annons