Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Decimerat Tierp rådde inte på mästarna

Inte helt oväntat fick Tierp Volley resa hem från Falkenberg utan poäng. Trefaldiga svenska mästarna vann med klara 3-0 i hemmaarenan Igloon. Mästarnas seger var helt klar, men i andra set fick Falkenberg ta fram mästartakter för att vinna.

Annons

– Det vi presterade i andra set var klart godkänt och det får vi ta med oss från den här matchen, sa också Mikael Hillgren, Tierps andretränare direkt efter matchen.

– Det vi presterade i andra set var klart godkänt och det får vi ta med oss från den här matchen, sa också Mikael Hillgren, Tierps andretränare direkt efter matchen.

Falkenberg är en lagmaskin som är mycket svår att plocka poäng av. Nu kunde inte Tierp ställa upp med sitt starkaste lag och då blev det ju ännu svårare att matcha regerande mästarna i deras egen kula. Matchen var över på dryga timmen.

– Det som var godkänt för oss var block och försvarspel. Anfallspelet, med undantag för Ragnar Pähn, var inte alls bra. Vi kom egentligen alldrig till de rätta lägena det berodde delvis på, att inte heller vår servemottagniong var bra, sa Hillgren.

Nu saknade också Tierp fyra av de bättre lirarna. Martin Molneryd och Mats Nilsson kom inte loss från sina jobb. Patrik Rumin låg hemma i feber och Magnus Östling var heller inte disponibel för spel den här helgen.

– Det hade naturligtvis blivit svårare för oss om Tierp kommit med ordinarie lag. Nu gick det lättare än väntat med undanatg för andra set. Vår servemottagning var bäst i vårt spel, sa hemmalagets tränare Ismo Peltoarvo.

Att Tierp hade stora problem i anfallsspelet återspeglas tydligt i matchprotokollet. Hemmalaget tog hela 41 poäng i anfall, medan Tierp inte orkade med mer än 23 poäng. Av dessa tog Ragnar Pähn själv tio poäng.Han är den ende som får godkänt i anfallspelet.

– I andra set kunde vi ändå pressa Falkenberg rejält. Vid 23-21 tvingades dom till en time out. Men tyvärr slog vi sedan ut den första serven efter time outen, sa Hillgren.

Falkenberg bjöds genom servemissen på setboll och kunde sedan ta hem andra set (25-22).

Det första setet vann hemmalaget i utklassningstil (25-15) och i det avslutande setet visade mästarna ingen pardon, utan vann här med mycket klara 25-18.

Ragnar Pähn var det skinande ljuset i Tierpslaget. Övriga som kan få godkänt är Erik Karlsson och Jocke Williams Larsson.

– Nästa helg spelar vi semifinal i svenska cupen mot Örkelljunga och då ska vi ha hela truppen intakt, utlovade Micke Hillgren.

$1

FALKENBERG–TIERP VOLLEY 3–0 (25-15, 25-22, 25-18)

$1

Bästa poängplockare. Falkenberg: Ryan Sweiter 13 poäng, Jimmie Ivarsson 11 p. Tierp: Ragnar Pähn 11 p. Erik Karlsson 5 poäng.

Mer läsning

Annons