Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falkenberg klädde av Tierp Volley

– Vi åkte upp hit och var beredda på en riktigt tuff fajt. Vi sa också, att var vi med i första set så skulle vi ha en klar chans. Nu gick det ju riktigt lätt och det här var också en taktisk seger.

Annons

Falkenbergs tränare Patrik Aparicio var av naturliga skäl mycket nöjd efter söndagsmatchen mot Tierp i Aspenhallen.Gästerna vann med mycket klara 3-0 och med undantag för första set så var det klasskillnad ute på banan.

– Vi gör en riktigt dålig insats och dom var riktigt bra, sa hemmacoachen Micke Hillgren och sammanfattade det hela helt korrekt.

– Vi tappade det mesta. Serven, servemottagningen och blockspelet, sa Tierps bäste lirare i den här matchen, liberon Martin Molneryd. Helt riktigt fick Martin också ta emot en blomsterkvast för sin insats den här kvällen.

Det märkliga i den här matchen var att hemmagrabbarna öppnade mycket bra och var i ledning ända fram till 16-15 i första set.

Men sedan stängde Falkenberg matchen och vann första set med 25-21.

Tierp tog en timeout vid ställningen 18-21, men det hjälpte föga. Marc Richardson slog in den avgörande setbollen.

Resten av matchen var mer eller mindre en uppvisning av Falkenberg. Tierp blev avklädda och fick inget att fungera.

Falkenbergs spel var det bästa som setts i Aspenhallen den här säsongen. Deras suveräna uppträdande är väl också en av förklaringarna till, att hemmagrabbarna långa stunder blev utspelade.

Tierp gjorde för all del också många räddningar.Men vad hjälpte det.Den här kvällen mötte man övermäktigt motstånd. Serv, servemottagning, försvarspel och anfall. Ja, i allt var man övermäktig hemmalaget efter det första setet.

Kyle Gramit och Marc Richardson var toppar hos gästerna. Men, och det var nog nyckeln till "uppvisningen", de övriga i Falkenbergs lag stod dem inte långt efter.

Nu över till något trevligare sett med Tierps ögon.

– Det här var oerhört roligt. Jag har inte spelat en match sedan i februari 2010. Nu får vi se hur det går på träningarna fortsättningsvis, sa en glad Mats Nilsson efter sin come back och visst vill se mera av Mats i kommande matcher.

Nu har ju Tierp hela tiden gått framåt och det har fungerat allt bättre för de fyra utlandsproffsen. Men det märkliga i den här matchen var, att man inte fick ut mer av laget med dessa erkänt skickliga lirare.

Nu har väl ändå Tierp alla möjligheter att komma igen efter den här kallduschen. Redan nästa söndag har man chansen att visa bättre takter i ett revanschmöte med Habo nere i Jönköping.

TIERP VOLLEY - FALKENBERG 0-3 (21-25, 15-25, 18-25)

Bästa poängplockare. Tierp: Dean Bittner 10 poäng, Josh Riley 8 p. Falkenberg Kyle Gramit 17 p, Marc Richardson 11 poäng.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons