Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falköpings ungdomar satte Tierp på plats

Ett gäng skolungdomar från Falköpings Volleybollgymnasium visade vad entusiasm och spelglädje betyder i en viktig match.
Tierp, med flera namnkunniga volleyproffs, fick stryk med klara 3–1.

Annons

– Tyvärr ville inte våra spelare tillräckligt och sedan var den främsta orsaken till förlusten vår dåliga servemottagning, sa en besviken Andy Wahlström, tränare för Tierp Volley direkt efter den oväntade förlusten.

Ja, och Tierp har inget att skylla på. Falköping var det bättre laget i den här matchen. Gästerna vann matchen, inte minst tack vare en härlig framåtanda under i stort sett hela matchen.

Vi talade ju om att Tierp Volley, med bra insatser mot Falköping och Habo nästa helg, skulle kunna ta sig till Grand Prix. Men med det svaga agerande som Tierp visade upp i den här hemmamatchen, så torde Tierp inte ha något att hämta i Grand Prix.

Redan i första set anade vi att det inte stod rätt till i hemmalaget. Tierp vann första bollen, men sedan tog ungdomarna över. Ganska snabbt stod det 2–8 och sedan öste Falköping på och hade exempelvis en ledning på 16–9 vid andra timeouten!

Efter ett mycket svagt första set, så lyste siffrorna 19–25 på resultattavlan.

I andra set fick vi se en klar uppryckning av Tierp. Nu visade man mer tändning och helt klart blev det unga Falköpingslaget störda när de kom i underläge.

Plötsligt såg det ut som om det mer rutinerade hemmalaget nog skulle fixa det här. (25–19) sedan Kyle Masterson avslutat med ett serveess.

Men i andra set var Tierp tillbaka i sitt agerande från första set. Hemmaspelarna uppträdde tveksamt i många lägen och det slarvades på enkla bollar.

Nu fanns också en del märkliga domslut med i bilden. Men Falköping vann setet med 25–21.

För att matchen skulle leva vidare krävdes nu att Tierp tog tag i händelserna i fjärde set.

Men vad fick vi se? Jo, öppningen blev snarlik den i första set och vid första time outen ledde gästerna med hela 8–1!

– Det här laget är otroligt svåra att möta när de får medgång, suckade Jocke Larsson – Williams, som ändå var en av de få som får godkänt i hemmalaget.

Nu försökte ändå hemmalaget kämpa sig tillbaka i matchen och var uppe vid exempelvis 12–14 och 18–21. Men motbackan var för stor och gästerna kunde vinna setet med 25–19 och matchen med 3–1.

I Tierp Volley får bara Kyle Masterson och Jocke Larsson – Williams godkänt.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP–FALKENBERG 1–3 (19–25, 25–19, 21–25, 19–25)

$1

Bästa poängplockare. Tierp: Kyle Masterson 17 poäng, Dan Fabry 8 p. Falköping: Jacob Tegenrot 14 p, Victor Alexandersson 14 poäng.

$1

Publik: 117.

Mer läsning

Annons