Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fegspelande Tierp Volley lätt byte för Örkelljunga

När Tierp Volley för två veckor sedan blev svenska cupmästare avfärdades Örkelljunga i semifinalen. Men på söndagen tog Örkelljunga revansch på Tierp i sin hemmahall.

Skåningarna vann med klara 3–0 och visade den framåtanda som Tierp saknade under delar av den här matchen.

Annons

– Ja, våra grabbar ägnade sig åt för mycket så kallat säkerhetsspel. Jag saknade chansningarna i spelet. Det var helt klart för mycket tveksamheter i vårt agerande. Speciellt då i andra set, sa chefstränare Jonas Svantesson direkt efter matchen.

Nu saknade också Tierp så viktiga spelare som Mats Nilsson och Martin Molneryd, vilka på grund av arbetet inte kunde vara med i den här matchen.

– Första set var ändå rätt bra från vår sida. Men i slutet slarvade vi på tre bollar och Örkelljunga kunde vinna med 25–22, sa Svantesson.

I andra set kom de brister som Svantesson påtalade verkligen i dagen.

- Ja, tveksamheten i vårt spel gav Örkelljunga ett klart övertag. Vi blev helt enkelt överkörda, tillstod Svantesson, som inte hade någon bra förklaring på grabbarnas uppträdande.

Nu kom dock gästerna igen i det tredje setet och här var man med riktigt bra ända till slutet.

- Ja, vi låg under med klara 16–12, men kom igen. Vi var uppe vid 19 lika. Men i slutbollarna var ändå Örkelljunga vassare, sa Jonas.

Hemmalaget vann slutsetet med 25–22.

Den ende i Tierpslaget som fick godkänt för insatsen i Örkelljunga, var det estniska förvärvet Ragnar Pähn.

– Nästa helg har vi Linköping hemma i Aspenhallen och då måste det till bättre och aggressivare takter, sa Jonas Svantesson. Då ska också både Mats Nilsson och Martin Molneryd finnas med i Tierpslaget.

SÖREN ÅKERMAN

$1

ÖRKELLJUNGA–TIERP VOLLEY 3–0 (25–22, 25–18, 25–22)

$1

Bästa poängplockare. Örkelljunga: Joseph Klein 17 poäng, Stephen Nasc 13 p. Tierp: Ragnar Pähn 17 p. Daniel Karlsson 5 poäng.

Mer läsning

Annons