Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Tierp mot serieledande Falkenberg: "Vi var inte beredda på strid"

/

Topplaget Falkenberg gästade på lördagen Tierp och visade verkligen klass. Tierp hängde med i matchen men bortalaget vann med klara 3–0 och var steget före nästan hela tiden.

Annons

Falkenberg imponerade och är kanske det bästa laget i Sverige just nu. Gästerna dominerade stort och inte minst var deras block i det närmaste suveränt under långa stunder. 

– Falkenberg var mycket bra. Men vi gjorde heller ingen bra match. Det verkade som om våra grabbar inte var beredda på strid, säger Tierps tränare Marcus Wikander.

Falkenberg fanns överallt på banan. De visade upp ett imponerande block- och försvarsspel och gjorde det svårt för Tierp.

– Jag är mycket nöjd med våra lirare som visade upp ett väldigt stabilt spel i den här matchen. Vi siktar helt klart på SM-guldet den här säsongen, säger Patrick Aparicio, tränare för Falkenberg.

Tierp fick stryk med hela 25-14 i det första setet. Men i andra set kom rutinerade Andy Wahlström och Martin Molneryd in på banan och hemmalaget lite mer att säga till om.

Tierp var faktiskt så nära som 19-20 och hade under andra halvan av setet hängde med bra mot Falkenberg. Men gästerna kunde gå ifrån och vinna setet med siffrorna 25-20. Under hela matchen spelade Falkenberg ett spel med väldigt högt tempo.

I det tredje setet såg det ut att bli lika stora siffror som i det första setet. Men hemmalaget kom igen bra under andra halvan av setet och siffrorna blev hyggliga 17-25.

Stor dirigent under större delen av matchen var gästernas passare Dardan Lushtaku, som fördelade bollarna mästerligt till sina medspelare. Stor poängplockare var Daryl Shank som faktiskt plockade hem fler poäng än Tierps poängkung Colton De Man.

Inhoppande liberon Martin Molneryd fick beröm av Marcus Wikander, som nu får se fram emot två tuffa matcher. Först väntar Vingåker borta den kommande veckan och sedan ett nytt bortamöte med Linköping nästa helg.

110 åskådare befann sig på läktaren när suveräna och välspelande Falkenberg gästade Centralhallen. Pris till bästa spelare i respektive lag gick till Daryll Shank hos gästerna och Colton De Man i hemmalaget.

Mer läsning

Annons