Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Tierp Volleys damer efter ojämn insats

Tierp tog i söndags emot Solna på hemmaplan för en ny match i volleybollens dametta. Tierp inledde matchen bäst och gick direkt ifrån till 6-1 och där och då kunde man tro att det skulle bli en tämligen enkel resa. Halvvägs in i första set såg det också bra ut, men gästerna Solna kom igen och tog över och vann setet med 25-22.

Annons

Andra set har en inledning som är den spegelvända mot det första setet och gästerna tar tag i taktpinnen. Tierp har dock en mycket fin period i mitten av setet där man av 15 spelade bollar vinner alla utom en, vilket resulterar i setvinst. Tierps, Jenny Karlsson sätter distinkt setbollen och setsiffrorna lyder 25-20.

In till det tredje setet kommer Solna mest beslutsamma och det visar sig tydligt i poängprotokollet, Tierp spelar precis som i föregående set bra i mitten av setet, men Tierp är alldeles för ojämna och svajiga den här eftermiddagen och Solna tar ett ordentligt tag i matchen i och med seger i tredje setet.

Fjärde setet blir det sista denna eftermiddag och det är Solna som efter ett mycket fint försvarsspel kan vinna detta och matchen med 3-1.

– Det lyser igenom att tjejerna inte är samspelta, när det går emot är vi inte trygga i vårt spel och då blir vi för försiktiga, analyserade Mikael Hillgren, som i Helen Kjellmans frånvaro coachade laget.

– Långa perioder gör vi också deras poäng, med alldeles för enkla misstag, fortsatte Hillgren.

Kristin Ekdahl och Veronica Beronius höll jämnast och bäst nivå i matchen och förtjänar ett extra omnämnande.

Mer läsning

Annons