Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glest på läktaren men dramatiskt när Tierp föll

/
  • Tierps Patrik Ödvall är lågt nere för att rädda poängen mot Örkelljunga.

När Tierp Volley på lördagen tog emot topplaget Örkelljunga, så bjöds publiken på en mycket underhållande match i Centralhallen.
– Jag tycker vi vann rättvist ändå, men vi fick verkligen slita för att vinna, sa Örkelljungas chefstränare, Tierps-bekantingen Jonas Svantesson, som erkände att Tierp också spelade bra.

Annons

Tyvärr var inte publiksiffran 165, vad hemmaklubben hade räknat med. Men dom som nu fanns på läktaren fick sig till livs en verklig publikmatch. Stor dramatik och stundtals verkligt fin volleyboll.

– Vi spelade stundtals mycket bra, men det gjorde också Örkelljunga under perioder av matchen, sa en något besviken Marcus Wikander chefstränare för Tierp Volley.

– Naturligtvis är de surt att förlora med så knappa siffror. Men jag är inte helt nöjd med vårt anfallsspel. Men vårt försvarsspel var av hög klass, sa Wikander, som också kunde vara delvis nöjd med att man ändå plockade med sig en poäng från drabbningen.

Ja, matchen slutade 3–2 till gästerna. Men det var många turer i matchen innan slutresultatet kunde spikas. Nu fick också Tierp inkassera sin första hemmaförlust den här säsongen. Men det ska också sägas att Tierp verkligen gjorde en mycket bra match och föll med flaggan i topp.

Det var också först efter att Örkelljunga klarat av den sjätte matchbollen som hemmagrabbarna fick ge sig.

Setsiffrorna i matchen, 24–26, 25–17, 21–25, 32–30 och 18–20 skvallrar om vad som hände i Centralhallen den här kvällen.

Och visst var det en svängig match. Nu var det också så att Tierp plockade hem den klaraste setsegern med siffrorna 25–17 i andra set.

– I dag satt det mesta mycket bra för mig och jag gjorde nog min bästa match för Tierp, menade matchens utropstecken Patrik Ödvall, som för två säsonger sedan kom från Falköping.

– Hela laget gjorde en toppmatch. Men det är lite märkligt, det kändes som om vi inte vågade vinna(!), sa Patrik och kanske tänkte på att man ändå ledde med klara 8–4 i femte och avgörande set.

Gästernas center Andre Brown fick ta emot priset som bäste man i Örkelljunga.

Helt i sin ordning så fick också Patrik ta emot priset som bäste lirare i Tierpslaget.

Tierp visade härliga kämpatakter i speciellt andra och fjärde set. Efter det mycket dramatiska femte och avgörande setet fick man dock ge sig i en match där Tierp lika gärna hade kunna plockat hem trepoängaren.

Hur som helst var det en mycket värdig avslutning på höstsäsongen, som de båda lagen bjöd på under lördagskvällen.

Mer läsning

Annons