Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpande Tierp vann i skiljeset

Många hade väl trott av Tierp skulle kunna vinna länsderbyt mot Sollentuna. Det gjorde också hemmalaget, men gästerna överraskade och pressade Tierp till en femsetare hemma i Aspenhallen.

Annons

Det här var säkert en match i publikens smak, ja kanske inte hemmafansen gillade allt vad man fick se. Men det var en verkligt svängig och spännande match, där hemmagrabbarna behövde fem set för att plocka hem segern.

– Ja, det här var väl en riktigt Hawaiimatch. Vi borde ha avgjort i fjärde och tagit en fullpoängare, sa också hemmatränaren Janne Täcktor.

Sollentunas tränare var väl ganska nöjd med sina grabbar.

– Vi har varit under isen ett tag, men är på väg upp. Nu blev det här en match mellan Sollentuna och Tierps Kyle Gramit. Tyvärr förlorade vi femsetaren. Men vi är helt klart på väg uppåt, sa Martin Yngerskog, som med sina mannar i nästa omgång möter Linköping.

Ja, åter till själva matchen – så vann gästerna första set med knappast möjliga marginal (25-23) och det var Fredrik Gewers som fixade setbollen.

Men i första set så slarvades det också betänkligt i hemmaleden. Man slog bort servar och i övrigt var det inte mycket bevänt med skärpan!

Nåväl, i andra set och även i det tredje setet kom skärpan fram hos hemmagrabbarna och efter 25-20 i andra- och hela 25-15 i det tredje setet såg det ut att gå den så kallade vägen.

Speciellt i det tredje setet fick vi se skärpa hos hemmagrabbarna. i båda seten var det hemmalaget som skötte taktpinnen.

– Ja, men vi skulle vunnit med 3-1 och tagit tre poäng. Vi var det bättre laget och visst var det roligt för mig att få ta emot priset som bäste lirare. Jag känner nu också att jag har tagit en plats i laget, sa en mycket nöjd Adrian Norrby, som den här säsongen kom till Tierp Volley från Uppsala Volley.

Ja, som sagt så såg det ut att bli en väntad seger med 3-1 efter att Tierp höjt skärpan i set två och tre. Men Sollentuna överraskade både hemmaspelarna och publiken på läktaren i Aspenhallen.

Gästerna gav sig inte och bjöd på tufft spel i det fjärde setet.

Tierp hade visserligen ledning med både 4-1 och 5-2 i början av setet. Men sedan var det långa stunder Sollentuna som tog över taktpinnen.

– Ja, Sollentuna har en mycket hög lägsta nivå och vi fick jobba med dom i fjärde set, tillstod också Janne Täcktor.

Nu kom ändå Tierp tillbaka och hade matchboll vid 24-23. Men här visade gästerna härliga takter och vände till seger 26-24.

I det femte och helt avgörande setet var det ändå hemmalaget som visade den bästa skärpan och poängkungen Kyle Gramit kunde slå in 15-11 och matchen var vunnen för Tierp Volley.

Mer läsning

Annons