Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp också plocka poäng av Linköping?

I en mycket jämn match borta mot Sollentuna plockade Tierp åt sig en poäng på torsdagskvällen.
Nu väntar en ny tuff match.

Annons

Sollentuna fick då också revansch för nederlaget uppe i Tierp på Centralhallen för några veckor sedan.

I dag gästar topplaget Linköping Centralhallen och frågan är om hemmaspelaren Colton De Man kan visa upp samma fina takter som mot Sollentuna.

Colton plockade ensam hem osannolika 42 poäng i torsdagsmatchen.

Nu är ju Linköping minst lika starka som Sollentuna. Men på sin hemmaarena är Tierp Volley fortfarande obesegrade den här säsongen.

– Ja, vi är starka i hemmaborgen och vi har alla chanser att vinna. Men Linköping har gått som tåget de senaste matcherna och det blir en svår uppgift, säger Tierps tränare Marcus Wikander.

Ja, Linköping är ett starkt och jämt lag. Här finns också Tierpsbekantingen bulgaren Georgi Topalov som för ett par säsonger sedan lirade som passare för Tierp Volley.

Martin Larsson är lagets stora poängmaskin. Linköping har för övrigt hela sex lirare som är två meter eller längre. Det är elitseriens längsta lag

Hos Linköping finns också en jätte på centerposten 205 långe Kanadensaren Lukas Vanberkel, som säkert kan ställa till en del besvär för Tierp.

Spelar Colton De Man lika starkt som senast och övriga i hemmalaget är på topp, så kan det bli poäng även mot Linköping.

Hur som helst så blir det en mycket viktig match för Tierp hemma i Centralhallen i dag. Förhoppningsvis får Tierp ett stort stöd av en vältalig hemmapublik.

Hemmatruppen: Colton De Man, Lee Hamilton, William Lind, Roger Alm, Patrik Ödvall, Jarron Mueller, Robin Franke, Henrik Norrby och Martin Drejare.

Mer läsning

Annons