Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp rubba mästarna?

I dag ska Tierp Volley göra ett försök att störa trefaldiga svenska mästarna Falkenberg. Naturligtvis blir det en mycket svår uppgift i mästarnas hemmaarena Igloon.

Annons

Falkenberg har spelat en match och skåpade då ut Hylte med stora siffror. Hemmalaget som tagit hem SM-guldet de tre senast säsongerna är naturligtvis stora favoriter.

För Tierps del har öppningen i säsongens elitserie varit både positiv och negativ. I öppningsmatchen blev det ett svidande nederlag mot Sollentuna. Men i hemmapremiären blev det sedan en säker och övertygande seger med siffrorna 3-1 mot Habo.

– Jag tror att det här blir en tuff uppgift för oss, säger Falkenbergs tränare Ismo Peltoarvo blygsamt.

– Vi är heller inte lika bra som under förra säsongen. Vi har tappat bland andra både Johan Andersson och Hence Johansson som båda lagt skorna på hyllan.

– Jag tror Tierp tillsammans med Sollentuna och Linköping kommer att tillhöra topplagen i elitserien den här säsongen, säger Ismo, som nämner Tierps nye lirare Ragnar Pähn med stor respekt.

I Tierp är man helt på det klara med att söndagens motståndare håller hög klass. Ja, utöver tre raka SM-guld, så är också Falkenberg ett lag som tillhör Norden bästa klubbar.

– Det ser bra ut för oss. Vi har inga skador eller sjukdomar som stör, säger Tierps chefstränare Jonas Svantesson.

– Visst är Falkenberg stora favoriter. Men kan vi störa Falkenberg så kan dom bli irriterade och då blir mästarna lättare att tas med.

– Kan också Ragnar (Pähn) få i högsta växeln så måste nog Falkenberg spela bra för att slå oss, menar Svantesson.

Ja, Tierp har ju allt att vinna och kan man få Falkenberg ur rytmen, så finns ju chansen till en liten skräll. Hur som helst så blir det här en stor utmaning för Tierp, som ju den här säsongen satsar på minst en plats i semifinal.

Mer läsning

Annons