Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp vinna igen mot Habo?

Även om det blev en förlust mot regerande mästarna Falkenberg, så gjorde Tierp Volley en mycket bra insats på fredagskvällen hemma i Aspenhallen. Det var också Tierps bästa insats den här säsongen. Kan Tierp visa samma fina takter i dagens bortamöte med Habo, då ska det också kunna bli poäng.

Annons

Men Habo har revansch att utkräva efter semiförlusten i svenska cupen uppe i Tierp. Då vann Tierp med 3–1.

– Habo är svåra att möta på sin hemmabana. Det här blir säkert en svår uppgift, säger Tierps chefstränare Jonas Svantesson.

– Ska vi kunna vinna så måste alla i laget vara på topp redan från start och sedan hela matchen ut.

– Det grabbarna presterade mot Falkenberg var ett mycket klart steg framåt och kan vi hålla den nivån i mötet med Habo så kan det gå vägen, menar Svantesson.

Den fina insatsen mot dubbla svenska mästarna senast bör också ha stärkt självförtroendet i Tierpslaget. Samspelet mellan passaren Matthias Gustavsson och landslagscentern Daniel Karlsson fungerade bra i matchen mot Falkenberg. För övrigt visade laget en härlig gnista under större delan av fredagsmatchen.

Habo har vunnit över Sollentuna men också fått klart stryk av Falkenberg och Örkelljunga.

– Vi har också haft en tuff öppning. Nu ska det bli riktigt roligt att möta Tierp. Jag tror också att det blir en tuff match, säger Jens Ottosson, sportchef i Habo.

– Det blir också en mycket viktig match för både oss och Tierp. Vi har båda ganska solida lag och det bör bli en öppen match här nere, siar Ottosson.

Enligt Ottosson kommer Habo med en helt ordinarie trupp. Spelare som Tierp får försöka tygla är Robert Blomqvist, Igor Ledic och Adnan Herco - alla tre spikers som brukar plocka en hel del poäng.

Mer läsning

Annons