Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley öppna med seger mot Örkelljunga?

/

När SM- slutspelet öppnas med kvartsfinalspelet tar Tierp Volley i dag emot Örkelljunga hemma i Centralhallen.
En mycket intressant öppning på kvarten, där väl gästerna får hållas som knappa favoriter.

Annons

Nu har Örkelljunga vunnit båda mötena lagen emellan i grundserien. Men i den senaste matchen fanns inte Sveriges absoluta poängkung Colton De Man med i Tierpslaget.

Från hemmalagets sidan hoppas man nu också på ett rejält publikstöd. En publiksiffra på 300 står på önskelistan när nu det intressanta och spännande SM- slutspelet startar upp.

- Vi kommer upp till Tierpsmatchen med stor tillförsikt, men vi går också in i matchen med stor ödmjukhet, säger Jonas Svantesson chefstränare för Örkelljunga. Svantesson är också bekant för hemmapubliken efter sin treåriga sejour för ett antal år sedan.

- Vi kommer med en ordinarie trupp så när som vår förstepassare Filip Möller, säger Svantesson, som framåt har poängkungen Tomas Villimas.

Tierp kommer heltaggade till den första kvarten och kommer att sälja sig dyrt.

- Ja, visst möter vi ett mycket starkt Örkelljunga ,men vi är också starka och nu har vi också Colton DE Mann med i laget, hälsar Marcus Wikander chefstränare för Tierp.

- Vi har också tidigare under två år slagit ut just Örkelljunga i SM - slutspelet, påminner Wikander, som med sin trupp går in i slutspelet med stor tillförsikt.

- Det känns som en stor trygghet att ha hela vår trupp intakt. Alla är också mycket spelsugna. Det är ju nu det roliga börjar och jag hoppas verkligen att vi kan locka minst 300 åskådare till den här viktiga öppningsmatchen, säger Wikander.

- Jag vet också att Örkelljunga har kanske seriens bästa anfallslirare och här gäller det att se upp med främst Tomas Villimas, som brukar plocka många poäng, säger Wikander.

- Det har också sett mycket bra ut på veckans träningar och jag lovar att Örkelljunga måste spela mycket bra för att vinna, hälsar Wikander.

Örkelljungas styrka är förutom anfallsspelet också servespelet.

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher och den andra matchen spelas i Örkelljunga på onsdag.

Med stöd av en stor hemmapublik så kan helt klart Tierp ha chans att vinna hemma i Centralhallen.

Mer läsning

Annons