Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley ta sjätte raka segern?

På lördagen tar Tierp emot tabelltrean Falkenberg hemma i Centralhallen. Med fem raka segrar i ryggen ska väl Tierp försöka att utöka segerraden. Men det kan bli mycket svårt, eftersom man möter topplaget Falkenberg. 

Annons

Falkenberg tog på torsdagskvällen stryk med klara 3-0 i mötet med toppkonkurrenten Hylte. Men nu är frågan om Tierp kan göra en ny stormatch och pressa gästerna?

Helt klart får Falkenberg hållas som favoriter. Men på hemmaplan har ju Tierp överraskat tidigare. Och har i nuläget fem raka segrar i elitserien, därtill också setsiffrorna imponerande 15-1!

– Visst ska vi bjuda till och vi har ju gått allt bättre de senaste veckorna. Men vi möter ett mycket bra lag. Styrkan hos Falkenberg är, att dom inte har en enda svag punkt i laget, säger Marcus Wikander chefstränare för Tierp.

Tierp har ett skadeproblem också. Det är William Lind som råkat utför en sträckning i ena ljumsken.

– Det är också en blödning och det är högst osäkert OM han kan spela, säger Wikander.

Nu är Falkenberg mycket svårspelade och har svenska landslagets passare Dardan Lushtako  som främsta namn.   

Han kan säkert bli besvärlig för Tierp, då han är mycket skicklig i att fördela bollarna till sina också mycket duktiga medspelare.

Naturligtvis gäller det här också för hemmalagets spelare att prestera ett skarpt servespel.

– Ja, visst och spelar vi alla på topp så ska vi kunna ge Falkenberg en verkligt tuff match. Kanske kan vi också plocka poäng. Vi har ju också revansch att utkräva efter 3-0 förlusten nere i Falkenberg i höstas, säger Wikander.

Enligt Wikander finns det också möjligheter att veteranen Andy Wahlström kommer ut på banan. Han finns i alla fall med i den trupp som ska försöka lura Falkenberg på poäng.

Självfallet finns också Sveriges suverän i poängligan, Colton De Man, med i de främre leden och där finns även proffskollegan Lee Hamilton. Förhoppningsvis får duon med sig övriga i truppen i jakten på att lura Falkenberg på poäng?

Klubben hoppas också på att många letar sig till Centralhallen och ger sitt stöd till hemmagrabbarna.

Mer läsning

Annons