Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagscenter klar för Tierp Volley

Tierp Volley som inför den kommande säsongen deklarerat, att man skulle satsa på svenska toppspelare, har nu gjort ett verkligt kap. Sollentunas och landslagets center Daniel Karlsson är klar för den hårt satsande klubben.

Annons

– Det känns riktigt, riktigt roligt att knyta en lirare från svenska landslaget till vår trupp. Det här är stort och vi har också flera nyförvärv på gång. Klaffar allt så kan den här säsongen bli riktigt rolig, säger sportchefen Tobias Backström.

– Jag har haft ögonen på den här killen under de tre senaste säsongerna. Jag är mycket nöjd med att ha Daniel i truppen inför nästa säsong, säger också Tierps chefstränare Jonas Svantesson.

Daniel Karlsson är en klasspelare som är 24 år och har lirat 20 landskamper i centerposition. Han har också längden inne och mäter 202 i strumplästen. Daniel, som bor i Uppsala, har de tre senaste säsongerna lirat för Sollentuna.

Varför blev det just Tierp?

– Jag kände att jag stannat upp i utvecklingen och behövde något nytt. Efter som Tierp har en mycket bra tränare i Jonas Svantesson, som själv under sin aktiva karriär spelade just center, så räknar jag med att kunna utvecklas positivt under hans ledning, säger Daniel.

– Därtill har jag erfarit att Tierp Volley är en välorganiserad klubb och att man har en hemmapublik som är betydligt större än den vi hade på Sollentunas hemmamatcher, där vi bara hade så där en 60-70 åskådare.

Daniel räknar med att kunna jobba som idrottslärare den närmaste framtiden. Därtill ser han inga som helst problem med resorna till träningarna i Tierp.

- Det blir mycket enklare, eftersom jag nu kan ta det snabba upptåget till och från Tierp.

- Nu är det också guld som gäller. Vi (Sollentuna) nådde ju final i år. Men det blev stopp mot Falkenberg. Det hoppas jag att vi i Tierp Volley kan ändra på den här säsongen. Jag vet att flera landslagspelare är på gång till klubben, yppar Daniel Karlsson.

Jonas Svantesson ser också med stor tillförsikt fram emot den kommande säsongen.

- Klubben har redan gjort ett bra jobb på värvarsidan och jag vet att ytterligare tre landslagskillar är på gång. Därtill är också ett par andra högklassiga spelare aktuella för Tierp.

– För övrigt börjar det ju verkligen hända saker i kommunen. Aspenhallen får en rejäl ansiktslyftning till den kommande säsongen med nytt golv och en ny huvudläktare som tar 500 åskådare, säger Jonas Svantesson.

Enligt vad Sporten erfar så ser det mycket positivt ut för Tierp Volley när det gäller förhandlingar med ytterligare klasspelare.

Tierp har ju varit i SM-final en gång tidigare. Då, 2005 blev dock Hylte för starka och Tierp Volley fick nöja sig med SM-silver. Kanske kan det vara dags för en fullträff den kommande säsongen?

Mer läsning

Annons