Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping numret för "stort" för Tierp

Mot världens längsta klubblag.

Då var Tierp numret för litet när Linköping vann elitseriemötet med klara 3–0.

Annons

– Vi gjorde en bra match i första set och vi var riktigt bra i andra set. Men vi slarvar i övrigt för mycket. I tredje set behövde inte Linköping röra ett lillfinger för att vinna, sa en delvis besviken Jonas Svantesson chefstränare i Tierp Volley.

Jonas tillstod också att Linköping var det klart bästa laget för dagen.

Långa stunder lyste tveksamheten fram i Tierpslaget. Man kan också undra om Tierp hade för stor respekt för världens längsta klubblag?

I upptakten dominerade gästerna stort och var snabbt i ledning med hela13–6.

– Jo, men sedan kom våra grabbar starkt igen och var uppe vid 18 lika. Men sedan halkade vi tyvärr efter i slutbollarna, sa Svantesson.

Skulle Linköping fortsätta att dominera? Här fanns både ett starkt blockspel i försvarspelet och agerandet vid nät var också imponerande.

Men i mittensetet visade Tierp också upp fina kvaliteter. Hemmalaget var i ledning ett antal gånger under första delen av setet. I slutskedet hade Tierp också setboll vid 25–24. Men här åter tveksamheten i dagen och gästerna kunde vinna med 27–25.

Just det tveksamma agerandet skilde också lagen åt. När Linköping fick chansen, så satt bollen ofta i golvet bland hemmaspelarna.

Nu skulle man kunna tro att hemmaspelarna var rejält taggade inför tredje set?

– Det var nog grabbarna också, men man ville FÖR mycket och då blev det istället en hel rad enkla misstag, sa Svantesson i ett försök att förklara raset i tredje set. Gästerna vann med utklassningssiffrorna 25–14.

– Frånsett andra set så gick det ju lätt i dag. Nu är det SM-guld som gäller, sa Martin Barrefalk, tränare och en av fem spelarna i segerlaget som har ett längdmått på över två meter i Linköping.

Martin var också en av de "fyrtorn" som satte hemmagrabbarna på plats på söndagskvällen. Med klara 3–0 kunde östgötarna åka hem och känna sig ganska nöjda.

Den ende som får helt godkänt i hemmalaget var liberon Martin Molneryd. Övriga kan mycket bättre och framförallt måste hemmaspelarna uppträda mer resolut, inte minst vid nätspelet. Nu ska också sägas och att världens längsta lag hade fördel av just lirarnas längd.

SÖREN ÅKERMAN

 

$1

TIERP VOLLEY–LINKÖPING 0–3 (20–25, 25–27,14–25)

$1

Bästa poängplockare. Tierp: Magnus Östling, 12 poäng, Ragnar Pähn ,11. Linköping: Thomas Edgar, 13, Aidan Zingel, 11, Hamish Hingston, 11.

 

Mer läsning

Annons