Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin och Mårten bästa svenskpar i beachupptakten

När Sverigetouren i beachvolley startade upp i Uppsala i helgen visade Martin Woxlin och Mårten Christiansson härliga takter. Martin som bor i Gävle men tävlar för Tierp Volley blev tillsammans med klubbkamraten Mårten bästa svenskpar och imponerade stort i både kvart- och semifinal. Väl i final ställdes Martin och Mårten mot Mexicos bästa beachpar och dom blev för svåra den här gången.

Annons

– Vi är ändå väldigt nöjda med att bli det bästa svenska laget och det var ju en mycket lyckad upptakt för mig och Mårten, sa Martin Woxlin efter helgens framgångar.

– Både i kvarten mot Kjell Jonsson och Lawerence Montas och i söndagens semi mot Stefan Gunnarsson och Daniel Andersson spelade vi mycket bra. Med tanke på att vi inte hunnit träna ihop så mycket så stämde det ändå mycket bra mellan oss, sa Martin.

Mårten och Martin har en träningsvecka i Turkiet tillsammans inför den här säsongen. Grabbarna har också lirat kval inför Sverigetouren. Men i stort är det allt de fått i samträning.

Nu talar väl det mesta för att paret har möjligheter att samträna mer inför de åtta omgångarna som återstår av Sverigetouren.

– Ja, och vi har nu även möjligheter att få en högre ranking inför nästa Sverigetour, som kommer redan nästa helg i Hälsingborg, säger Martin.

I Uppsala var grabbarna rankade som fjärde par. Mycket talar för att man till tävlingen i Hälsingborg kommer att vara rankade som treor.

I finalen mot Aldo Miramondes-Juan Virgen blev det för tufft för Martin och Mårten.

– Det här är ju Mexicos bästa lirare på beachen och ska jag tala för mig själv så var jag ganska tagen efter semifinalen. Vi hade ju också spelat i tresetare i alla matcher före finalen, säger Martin, som en av förklaringarna till att det blev en klar förlust mot Mexicos topplirare.

– Målsättningen den här säsongen är ju, att vi ska vara med i den absoluta toppen, säger Martin inför den andra Sverigetouren nere i Hälsingborg

Mer läsning

Annons