Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin och Mårten redo för Piteå

När Tierpsgrabbarna Martin Woxlin och Mårten Christiansson i dag öppnar i den femte upplagan av Sverigetouren, så står två hungriga nykomlingar på andra sidan nätet. Pite Havsbad är spelplatsen när Sveriges åtta bästa lag ska göra upp om placeringarna. Den här gången blir det också ett helsvenskt startfält utan några utländska beachstjärnor.

Annons

Hur starka hemmagrabbarna Andreas Rågfeldt och Simon Ekbäck är återstår att se. Båda nykomlingarna är bara dryga 20 år och naturligtvis är ungdomarna heltända på uppgiften.

Martin och Mårten, som nu gör sin femte raka start i årets Sverigetour, har placeringarna 2:a, 5:a, 7:a och 3:a hittills. Efter en djupdykning och en sjundeplats nere i Karlskrona visade Tierpsparet mycket bättre takter i Sundsvall senast.

• Hur ser ni på den här öppningen?

– Jo, men visst bör vi kunna öppna med en seger. Vi har ju mycket rutin och spelar vi bara som vi kan så ska vi också kunna vinna. Men vi möter två, säkert mycket hungriga beachlirare och vi måste spela bra för att vinna, menar Martin Woxlin.

– Eftersom det inte är några utländska topplirare med här uppe i Piteå så ser det också lite lättare ut i den femte upplagan. Men det kan nog ändå bli tillräckligt svårt, säger Woxlin.

Om Tierpsgrabbarna vinner öppningsmatchen, så finns det stora chanser att det blir ett länsderby i andra omgången.

Martin och Mårten får, i händelse av seger i premiärmatchen, spela mot vinnarna i matchen mellan hemmalirarna Erik Andersson/Björn Huitfeldt - Kjell Jonsson/ Lawerense Montas (Uppsala).

En del talar väl för att Uppsalagrabbarna vinner den matchen.

– Vår målsättning är att minst ta oss till semifinal. Självklart är det då viktigt att få en bra start här upp i Piteå, säger Woxlin.

Mer läsning

Annons