Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar Hylte för Tierp

/
  • Övre raden från vänster: William Lind, Kyle Gramit, Connor Olbrigt, Verneri Vetriö, Henrik Norrby, Marcus Vikander.   Nedre raden från vänster: Patrik Ödvall, Martin Drejare, Roger Alm, Martin Molneryd och Andreas Wahlström.

När SM-slutspelet i dag inleds för Tierp Volley, är det ett bortamöte med Hylte som står på programmet.
Hylte är favorit på sin hemmabana, medan Tierp har allt att vinna och slår alltså från underläge.

Annons

– Hylte är mycket starkt i mitten och även deras centerspel. Kan vi i stället anfalla på kanterna, så ska vi ha en chans att störa Hylte. Vi slår från underläge, men jag åker ner till Hylte med viss tillförsikt, säger Tierps chefstränare Janne Täcktor.

Tierp gör den långa resan med i stort sett ordinarie lag. Men tyvärr är fortfarande rutinerade liberon Martin Molneryd skadad. Han dras med en skadad vrist. Han har börjat träna så smått och Täcktor hoppas att han kan komma med i den andra kvarten, som spelas hemma i Aspenhallen i veckan.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher och nästa helg får Tierp åter resa ner till Hylte.

– Naturligtvis siktar vi på att vinna den här första matchen och då får vi ju också en till hemmamatch i den fjärde kvarten, säger Täcktor.

Visst har Tierp chansen att störa Hylte. Det är Hylte som har den största pressen på sig. Nu har ju Tierp i grundserien slagit Hylte och det var hemma i Aspenhallen.

– För oss gäller det ju att Kyle (Gramit) lyckas och att vi kan få till ett starkt kantspel. Andra speciella nyckelspelare är Andy Wahlström och Verneri Vetriö, säger Täcktor.

Självklart måste också alla andra lirare i truppen vara på topp när nu SM-slutspelet inleds. Men Tierp är inte chanslöst. Det kan ju vara värt att påminna om, att Tierp varit framme i semifinal de tre sista säsongerna.

– Nu kanske vi också får med Patrik Ödvall, som haft problem med sina knän. Men OM han spelar återstår att se, säger Janne Täcktor.

Nu har Tierp den här säsongen en riktigt bred trupp med flera unga nyförvärv. Mycket hänger ju också på hur de orutinerade spelarna klarar det tuffa SM-slutspelet. Men under matcherna i grundserien har det unga gardet tagit härliga steg framåt.

Tierps mycket duktige veteran Andy Wahlström är också optimist inför upptakten av SM-slutspelet.

– Ja, jag tror vi kan skrälla nere i Hylte. Vi kan dom ganska bra och kan vi hålla undan för deras centerspel så har vi en klar chans. Men visst blir det en jämn första kvartsfinal - och visst får Hylte finns sig i att vara favoriter, säger Andy.

– Det gäller också att vi lyckas i vårt servespel och att vi kan sätta press på Hylte. Naturligtvis är också vår servemottagning mycket viktig om vi ska kunna klara av Hylte, påpekar Andy, som med sin stora rutin kan tillföra mycket – inte minst i servemottagningen.

Ett plus för Tierp är också, att matchen spelas i Hylte Sporthall, som i stort har samma mått som Aspenhallen. Hallen i Halmstad är mycket större och har bland annat större takhöjd.

Om Tierp kan vinna nere i Hylte, så har man ett bra utgångsläge inför den andra kvarten hemma i Aspenhallen och förhoppningsvis så vaknar också hemmapubliken till och fyller läktaren?

Mer läsning

Annons